Hlavní obsah

Američtí fotbalisté litují smrti zpěváka Jacksona

JOHANNESBURG

Když se fotbalisté Spojených států amerických dozvěděli o úmrtí slavného zpěváka Michaela Jacksona, zasáhlo je to stejně jako milióny lidí na celém světě. Nechystají se však vzdát mu během nedělního finále Poháru FIFA nějakou speciální poctu. Raději se prý budou soustředit na to, aby zápas v JAR zvládli a porazili pětinásobné mistry světa Brazilce.

Článek

"Asi jako většina z nás tady jsem i já ještě poměrně mladý na to, abych dokázal naplno posoudit význam Michaela Jacksona, ale vím, jak velkou hvězdou a výrazným umělcem byl," uvedl sedmadvacetiletý kapitán týmu Landon Donovan.

"Velmi si ho v týmu vážíme, ale netuším, zda se mu někdo chystá vzdát hold nebo ho nějak připomenout. Já osobně chci pouze vyhrát ve finále, pokud to bude možné, proto se soustředím pouze na to," dodal.

Čtvrteční úmrtí padesátiletého Jacksona na zástavu srdce narušilo americké oslavy postupu do finále přes mistry Evropy Španěly. Hráči měli ve čtvrtek od trenéra Boba Bradleyho naordinované volno, a tak mohli v hotelu v klidu sledovat zprávy.

Jacksonova smrt zasáhla především trenéra Bradleyho. "Kvůli věku si nikdo z mých chlapců tady nepamatuje na Jackson Five. Já ano. Možná neznají ani některé jeho písničky, ale i přesto vědí, kdo je Jackson. Když odejde umělec, kterého zná celý svět, je to vždy tragédie. Jsem z toho smutný, protože jsem si jeho hudbu vždy moc užíval," uvedl kouč.

Ani on však neplánuje podniknout něco na Jacksonovu počest. "Chápeme, že odešla velká osobnost s obrovským talentem, ale když je tým pohromadě, jako je tomu teď, uzavíráme se do sebe. V hlavách máme jen to, abychom v neděli uspěli. Nemůžeme se ještě soustředit na to, co se děje venku," dodal Bradley.

Reklama

Související témata: