Hlavní obsah

Všichni zaměstnanci ČMFS dostali od nového vedení výpověď

Všichni zaměstnanci fotbalového svazu dostanou k poslednímu červnu výpověď. Rozhodli o tom členové výkonného výboru ČMFS, kteří se v pondělí společně s novým šéfem Ivanem Haškem sešli na prvním zasedání po sobotním zvolení do funkcí.

Článek

Nové vedení tak dostálo svému slibu, že svazový sekretariát čeká výrazné zeštíhlení a přestavba ve snaze o zefektivnění jeho práce a úsporu peněz. Není ale vyloučeno, že se někteří zaměstnanci do služeb svazu vrátí. Rozhodnutí se má týkat i zaměstnanců ČMFS v krajích. Celkem má jít asi o 100 lidí.

"Struktura složení svazu bude úplně jiná. Klíčové je, abychom měli méně lidí a jejich práce byla mnohem efektivnější. Sekretariát výrazně zeštíhlíme, což znamená, že lidé na svazu v budoucnu budou mít mnohem více práce," uvedl nový místopředseda svazu Jindřich Rajchl, který má restrukturalizaci svazu a personální problematiku na starosti.

Potvrdil, že poslední červnový den všichni současní zaměstnanci ČMFS obdrží výpověď. "Nechceme, aby došlo k nějakým prodlevám, naopak od prvního července všem poběží výpovědní lhůta, což nám uvolní ruce," řekl Rajchl.

Upozornil, že někteří lidé, kteří dostanou výpověď, mohou pro svaz v budoucnu znovu pracovat. "V červenci budeme se všemi lidmi jednat. Pak rozhodneme, kdo zde bude pracovat dál," uvedl Rajchl. Do příštího týdne má Haškovi dodat plán, jak bude zaměstnanecká struktura svazu v budoucnu vypadat.

Rajchl neupřesnil, kolik osob má v dohledné době ve službách ČMFS působit a o kolik se sníží současný počet stovky pracovních míst. Řekl také, že pokud někteří lidé zůstanou, budou se muset připravit i na horší finanční ohodnocení. "Šetřit se musí všude," podotkl Rajchl s tím, že i členové třináctičlenného výkonného výboru se v rámci úsporných opatření dnes shodli na tom, že svoji práci budou vykonávat bez nároku na finanční odměnu. "Naše funkce jsou dobrovolné," uvedl Hašek.

Ve funkci generálního sekretáře zůstává Rudolf Řepka, i když se po Haškově nástupu spekuluje o tom, že se do této funkce vrátí Petr Fousek. "Zatím se nic nemění, uvidíme po nějaké době," řekl Rajchl. Řepka má s Fouskem a čestným sekretářem svazu Rudolfem Baťou připravovat říjnové zasedání výkonného výboru UEFA v Praze.

Ke změnám zatím nedošlo ani ve svazových komisích. Nejsledovanější disciplinární komise a komise rozhodčích zůstávají ve stejném složení pod vedením Alexandra Károlyiho respektive Luďka Macely. O tom, kdo komise povede, rozhodnou kluby v polovině července samy na ligovém shromáždění. Jejich návrhy pak má schválit výkonný výbor. I zde se tak personální obsazení může změnit.

Reklama