Hlavní obsah

Beckham bere působení v LA Galaxy jako vtip, vyčítají mu spoluhráči

LOS ANGELES

Je dobrým fotbalistou, ale vůdcem a správným kapitánem tedy určitě ne. Alespoň to si myslí spoluhráči Davida Beckhama z týmu Los Angeles Galaxy, kam se Angličan vrátil po svém hostování v AC Milán. „Nežije ve stejném světě jako my,“ řekl například obránce Greg Vanney.

Článek

V průběhu července bude o Beckhamovi vydána již čtvrtá biografie. Jejím autorem je americký redaktor Grant Wahl, který se v posledním vydání Sports Illustrated Magazine pokusil na svou knihu upozornit několika výňatky. Pasáže knihy, která by se měla zabývat zejména Beckhamovým působením v USA, vzbudily pozdvižení. Spoluhráči anglického reprezentanta totiž zkritizovali chování svého kolegy.

Nejvíce jim vadí, že Beckham není správným kapitánem, který by tým vedl. „Od července 2008 si hráči LA uvědomovali, že Beckham je dobrým hráčem, ale ne už tak dobrým kapitánem. Nebyl nikdo, kdo by tým vedl. Nebyla osobnost, která by v těžkých časech působila jako mezičlánek mezi hráči a trenérem (dnes již odvolaný Nizozemec Ruud Gullit - pozn. red.) a vedením,“ napsal ve své knize autor Ward.

Nezájem o výsledky týmu

Obránce Greg Vanney v knize svému kapitánovi vyčetl nezájem o hráče a výsledky týmu. „Myslím, že je to skvělý člověk, úžasný otec a velmi dobrý fotbalista, který svou výjimečnost přenáší na hřiště. Ale nežije ve stejném světě jako my,“ řekl autorovi s tím, že své působení v týmu MLS nebere příliš vážně. „Možná to není v jeho největším zájmu, ale to by mělo být, protože on je naším vůdcem,“ dodal Vanney.

Americkému reprezentantovi Landonu Donovanovi vadila i častá nepřítomnost svého kapitána ve dnech, kdy se řešily tréninkové plány s trenérem. „Jako kapitán byste se měli aspoň občas ukázat,“ vyčetl v knize, která se bude jmenovat Beckhamův experiment.

Podle Donovana je Beckham nešťastný

„Můj pocit je ten, že David je docela frustrovaný, že je nešťastný a upřímně si myslím, že to (působení v LA Galaxy) vnímá jako vtip. Nevidím totiž v jeho chování žádné odevzdání se týmu - a to je problém,“ domnívá se útočník. „Přitom jediné, co potřebujeme, je to, aby pro nás obětoval minimum sebe samého. Možná to ale není žádný vůdce, možná to není žádný kapitán,“ dodal Donovan.

Beckham působí v LA Galaxy od roku 2007, letošní jarní část strávil v AC Milán. Původně měl v italském klubu zůstat do začátku března, aby stihl začátek americké soutěže, nakonec však na přání jeho a AC Milán bylo hostování prodlouženo do června. Do Los Angeles se Beckham vrátil ve středu.

Reklama