Hlavní obsah

Čeští futsalisté se v Brazílii chystají na čtvrtfinále Grand Prix

ANÁPOLIS

Potřetí v historii startují čeští futsalisté na mezinárodním turnaji Grand Prix. V Brazílii za sebou mají tři utkání základní skupiny a navzdory závěrečné porážce 0:7 s favorizovaným domácím výběrem se jim povedlo postoupit do čtvrtfinále, kde se střetnou s Paraguayí.

Článek

Kouč Tomáš Neumann přivezl do Brazílie celkem 14 hráčů. V jeho výběru chybí dlouhodobí lídři českého týmu bratři Michal a Roman Marešové, kteří před pár měsíci oznámili konec reprezentační kariéry. I bez nich se však národnímu mužstvu povedlo postoupit mezi osm nejlepších týmů turnaje.

V úvodu Češi remizovali 5:5 s Mosambikem, pak zdolali Peru 7:3. Přestože na závěr čtyřčlenné skupiny utrpěli debakl s mistry světa z Brazílie, účast ve čtvrtfinále jim neunikla.

V něm reprezentanti změří síly s Paraguayí, s níž mají zkušenosti z loňského ročníku turnaje. Tehdejší zápas skončil nerozhodně 2:2 a podobně vyrovnané utkání očekává Neumann i tentokrát.

"Letos jsme ale ještě soupeře neviděli hrát, protože Paraguay nastupovala k utkáním v jiném městě. Každopádně postup do semifinále by byl velký úspěch. Turnaj je skvěle obsazený a dostat se mezi nejlepší čtyři týmy, to by pro nás byla další motivace," uvedl Neumann.

Češi berou turnaj hlavně jako součást přípravy na lednový evropský šampionát v Maďarsku, kam postoupili na konci března díky senzačnímu obratu v kvalifikačním duelu proti Chorvatsku. "Je to další těžká prověrka, pro kluky vlastně takový bonbónek za postup na mistrovství Evropy," dodal Neumann.

Reklama