Hlavní obsah

Futsalisté další penalty nezvládli, ve finále Grand Prix je Írán

GOIANIA

Čeští futsalisté se do finále prestižního turnaje Grand Prix neprobojovali. Svěřenci Tomáše Neumanna po penaltové výhře nad Paraguayí dotáhli i páteční semifinále proti Íránu až k pokutovým kopům, v nichž byl však tentokrát v poměru 4:1 úspěšnější soupeř. Po prodloužení skončilo utkání 4:4. V souboji o třetí místo čeká české hráče tým Rumunska, který utrpěl s domácí Brazílií debakl 0:12.

Článek

Duel s Íránem nabídl podobné drama jako čtvrtfinále proti Paraguayi. Čechům se na rozdíl od předchozího zápasu povedl vstup do utkání; trpělivou hrou založenou na pozorné obraně a skvělé efektivitě si Neumannovi svěřenci vytvořili po brankách Kopeckého a Novotného dvoubrankové vedení.

Na přelomu poločasů o něj však poměrně lacino přišli. Nejprve půl minuty před pauzou snížil ranou z dálky do horního rohu Husajn Soltání a v šesté minutě druhé půle jeho bratr Džasím po obrovské chybě v české rozehrávce vyrovnal. Opatrně vedený zápas spěl k prodloužení, když necelé tři minuty před vypršením normální hrací doby zakončil pohledný signál Kopecký a Češi znovu vedli.

Íránci však odvolali gólmana a Husajn Soltání prudkou střelou zařídil pokračování duelu. V prodloužení si oba týmy vyměnily role; nejprve dvě minuty před koncem překonal Gerčáka Danešvár, za dvacet sekund ale na druhé straně vyrovnal Rešetár.

Penaltový rozstřel na rozdíl od souboje s Paraguayí vyzněl pro soupeře. Z Íránců uspěli všichni exekutoři, naopak na české straně selhali Dlouhý s Belejem. Neumannovým svěřencům tak nevyšla odveta za loňské mistrovství světa, kde jim Írán zavřel cestu ze základní skupiny.

Futsalový turnaj Grand Prix v Brazílii - semifinále:
Írán - Česká republika 4:4 (3:3, 1:2), na penalty 4:1
Branky: 20. a 39. H. Soltání, 26. J. Soltání, 48. Danešvár - 7. a 38. Kopecký, 18. Novotný, 48. Rešetár. Penalty proměnili: Danešvár, Tikdárí, H. Soltání, Masúdí - Frič. Neproměnili: Dlouhý, Belej. Rozhodčí: Rojas Figueroa, Coelho. ŽK: Frič, Sláma.
Sestava ČR: Gerčák - Dlouhý, Kopecký, Frič, Rešetár - Belej, Sláma, Novotný, Kroulík. Trenér: Neumann.

Reklama

Související témata: