Hlavní obsah

Fotbalista Nihat se do Turecka zatím vrací jen kvůli armádě

ISTANBUL

Turecký fotbalový reprezentant Nihat Kahveci a jeho agent popřeli zprávy z konce června, že by se hráč po více než sedmi letech vracel do Besiktase. Kapitán národního týmu každopádně ve vlasti pobude minimálně tři týdny, aby splnil svou povinnost v armádě.

Článek

Devětadvacetiletý Nihat se měl podle nedávné informace svého španělského zaměstnavatele Villarrealu stát znovu hráčem Besiktase, odkud odešel na zahraniční angažmá v roce 2001. "Nihat je stále hráčem Villarrealu. Ale není jasné, co se stane po jeho vojenské službě," uvedl nyní útočníkův agent Murat Kus.

Sám hráč, který dvěma góly vyřadil české fotbalisty v základní skupině loňského mistrovství Evropy, spekulace komentovat nechtěl. "Jsem tu kvůli službě v armádě a jsem z toho šťastný a pyšný," citoval španělský list Marca dvaašedesátinásobného reprezentanta, jenž ve Villarrealu působí od roku 2006.

Nihat využil výjimky v zákonech pro Turky pracující v zahraničí a do armády jde jen na 21 dnů, které stráví u pěchoty v regionu Burdur. Ze zbytku služby se vykoupil.

Reklama