Hlavní obsah

Pokud se Anderlecht nedostane do Ligy mistrů, Polák asi odejde

BRUSEL

Pokud se belgickému fotbalovému vicemistrovi Anderlechtu Brusel nepodaří postoupit z kvalifikace do Ligy mistrů, pak z něj český záložník Jan Polák zřejmě odejde. Reprezentační středopolař to připustil v článku, který klub přetiskl na svých oficiálních stránkách.

Článek

"V tuto chvíli se s Anderlechtem připravuji na předkola Ligy mistrů. Uvidíme, co z toho vzejde. Avšak pokud nepostoupíme do základní skupiny, tak bude velká šance, že odejdu," řekl osmadvacetiletý Polák, jehož tým prohrál souboj o titul belgického šampiona až v dvojzápasovém play off se Standardem Lutych.

"Bude velmi těžké si udržet tohoto Čecha, který má hlad po nových výzvách," píše se v článku, který předtím zveřejnil belgický list La Derniere Heure.

Na dotaz, proč má chuť ze slavného belgického klubu odejít, sedmačtyřicetinásobný český reprezentant odpověděl: "Protože potřebuji hrát zápasy na vyšší úrovni, abych byl motivován." Dodal, že má rád kalendář naplněný těžkými zápasy. "V tomto smyslu by Anglie byla geniální destinací," podotkl. Nabídky prý má, i když je blíže nespecifikoval.

Polák možná do Anglie

Polák dříve působil v Norimberku. V médiích se pak spekulovalo, že o jeho služby by po odchodu z Anderlechtu mohly mít zájem anglické týmy West Bromwich Albion, Aston Villa nebo Newcastle. Sám Polák nedávno v rozhovoru s českými novináři připustil, že pomýšlí na kvalitnější ligu, než je ta belgická - třeba na německou nebo anglickou.

V článku se zmiňuje i o istanbulském Fenerbahce. "To v tuto chvíli není nic konkrétního. Avšak proč ne? Fenerbahce je výborný tým a tureckou ligu není možné přehlížet," připustil Polák. Současně však zopakoval, že jeho prioritou jsou nejvyšší soutěže v Anglii nebo Německu.

"Česká stopa" nicméně v Anderlechtu zůstane i v případě, že Polák nakonec odejde. V klubu v minulé sezoně působil Stanislav Vlček, který se ale vrátil do pražské Slavie. Nadále nicméně do mužstva patří brankář Daniel Zítka a navíc do bruselského týmu přestoupil z Fiorentiny obránce Ondřej Mazuch.

Reklama