Hlavní obsah

Fotbalový svaz bude kandidovat na pořádání MS ve futsalu

Českomoravský fotbalový svaz bude kandidovat na pořádání mistrovství světa ve futsalu v roce 2012. Na úterní jednání to schválil výkonný výbor svazu, který také rozhodl o přeložení kvalifikačního utkání se San Marinem z Brna do Uherského Hradiště. O novém složení odborných komisí se bude rozhodovat na příštím zasedání výboru, které se uskuteční 21. července.

Článek

O pořádání mistrovství světa ve futsalu uvažovalo již minulé vedení, ale nakonec od toho ustoupilo. Noví činovníci by ale byli rádi, aby se jedna z vrcholných akcí pořádaných FIFA uskutečnila na české půdě. "Výkonný výbor dal dnes kandidatuře zelenou, termín podání přihlášek je do konce srpna. O pořadateli se rozhodne v prosinci, dalšími kandidáty jsou Rusko, Čína a Thajsko," uvedl mluvčí svazu Václav Tichý.

Naopak sešlo ze zasedání výkonného výboru UEFA v Praze, které se mělo uskutečnit od 1. do 3. října. "Předseda UEFA Michel Platini mě informoval, že na stejný termín bylo svoláno vedení FIFA, proto se v Praze bude jednat až v příštím roce. Na 27. července mě ale pozval k jednání do sídla organizace v Nyonu," vysvětlil Hašek.

Do té doby bude nově zvolený výkonný výbor zasedat ještě jednou 21. července, kdy by chtěl schválit nové složení odborných komisí. Bude to sice až na poslední chvíli před startem ligy, ale funkcionáři věří, že se výměna podaří v krátkém období. "Je to sice mezní termín, ale současní zaměstnanci svazu ještě budou v pracovním poměru, a tak věřím, že předání agendy proběhne bez větších potíží," uvedl Miroslav Kříž, který je místopředsedou za ligu.

Očekává se, že především disciplinární komise a komise rozhodčích projdou zásadními změnami. Profesionální kluby budou překládat své návrhy na ligovém shromáždění, které se uskuteční za týden 14. července v pražském hotelu Holliday Inn. "Návrhů na změny bude zřejmě hodně a možná, že dojde i ke kompletní výměně," odhadnul Kříž.

Reklama