Hlavní obsah

Fotbalisté Estudiantes vyhráli Pohár osvoboditelů

BELO HORIZONTE

Fotbalisté Estudiantes de La Plata vyhráli po 39 letech Pohár osvoboditelů, nejcennější klubovou trofej Jižní Ameriky. Po bezbrankovém prvním utkání zvítězili v odvetě finále na hřišti Cruzeira 2:1.

Článek

Na stadiónu Mineirao v Belo Horizonte přitom domácí fotbalisté vyhráli všech šest utkání tohoto ročníku včetně jasného vítězství 3:0 nad Estudiantes v základní skupině. I ve středu začali lépe a zásluhou Henriqueho se dostali ve 52. minutě do vedení. Hosté však rychle vyrovnali po střele Gastóna Fernándeze a o čtvrt hodiny později stadion utichl podruhé, kdy se trefil hlavou Mauro Boselli.

"Je těžké tomu uvěřit. Umlčeli jsme více než 80 tisíc fanoušků," radoval se obránce Christian Cellay. Výjimečný pocit zažívala také bývalá opora argentinské reprezentace Juan Sebastian Verón, jenž se přesně zahraným rohem zasloužil o rozhodující branku. Jeho otec v dresu Estudiantes získal všechna tři prvenství v letech 1968 až 1970. "Vzalo mě to za srdce," reagoval na skandování několikatisícové skupiny hostujících fanoušků, kteří vyvolávali jeho jméno.

Estudiantes se ziskem čtyř titulů řadí na čtvrté místo mezi nejúspěšnějšími kluby Jižní Ameriky. Sedmkrát vyhrál Pohár osvoboditelů argentinský Independiente, šestkrát Boca Juniors a pětkrát Peňarol Montevideo.

Finále fotbalového Poháru osvoboditelů - odveta:
Cruzeiro Belo Horizonte - Estudiantes de La Plata 1:2 (0:0), první zápas 0:0, celkovým vítězem Estudiantes.
Branky: 52. Henrique - 57. Fernández, 72. Boselli. Diváci: 84.600.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín