Hlavní obsah

Beckham plánuje před MS další půlroční hostování v Evropě

Anglický fotbalový reprezentant David Beckham by šel rád před mistrovstvím světa znovu na půlroční hostování do nějakého klubu v Evropě. Kmenový hráč Los Angeles Galaxy se chce udržet na vysoké herní úrovni, aby mohl být součástí týmu pro turnaj v Jižní Africe.

Článek

Beckham strávil letošní jaro v AC Milán, nyní se chystá na obnovenou premiéru v zámořské lize MLS. Stejný koncept si představuje i pro příští rok. "Kouč reprezentace (Fabio Capello) mi dal jasně najevo, že je potřeba, abych hrál na evropské úrovni. Udělám proto vše, co bude možné," vysvětlil americkým novinářům před zápasem proti New Yorku. "V tuhle chvíli je mou prioritou zbytek sezóny a snaha zahrát si každý reprezentační zápas mé země. Nebudu zakrývat, že chci být v kádru pro MS," dodala fotbalová ikona.

Čtyřiatřicetiletý fotbalista pobouřil fanoušky Los Angeles tím, že letos v Miláně zůstal déle, než bylo původně dohodnuto. Z italského velkoklubu se měl vrátit před začátkem sezony v USA, nakonec ale vydržel až do konce jarní části v Evropě. Podle Beckhama je vzhledem k MS potřeba, aby bylo hostování v Evropě znovu šestiměsíční a ne jen do března, kdy začíná soutěž v zámoří.

Spekulace o Beckhamově dalším působišti nechávají kouče Los Angeles Bruce Arenu klidným. "Myslím, že už jen to, že máme Davida Beckhama v týmu, je báječná výhoda.Těším se na spolupráci s ním po zbytek sezóny," dodal.

Reklama