Hlavní obsah

Drulák kdysi vedl hospodu i řídil kamión

PRAHA

V devadesátých letech děsil Radek Drulák (47) fotbalové gólmany. Dvakrát se stal nejlepším ligovým kanonýrem a v roce 1995 dokonce Fotbalistou roku. Přivezl si i stříbro z EURO 1996. Vyzkoušel několik zahraničních angažmá a ještě jako aktivní hráč podnikal v potravinářství. Po skončení kariéry si otevřel hospodu. Později jezdil po Evropě s kamiónem, ale vrátil se k fotbalu jako hráčský agent...

Článek

„Je to pestrý rejstřík, ale nelituji ani jednoho kroku. Vyzkoušel jsem si, jaké to je vést hospodu. Když jsem se rozhodl tuto kapitolu ukončit, nechal jsem se zaměstnat jako řidič kamiónu. Brázdil jsem Evropu, vozil jsem všechno možné, počítače, pneumatiky, ale také alkohol nebo cigarety. Bavilo mě to. Jenže doma jsem byl ještě méně než s fotbalem. Tak jsem se k němu vrátil,“ vyprávěl věhlasný kanonýr.

Asi před dvěma roky si obnovil licenci hráčského agenta. „K fotbalu mám nejblíže, i když jsem kopačky definitivně pověsil na hřebík. Zastupuji například ligové fotbalisty Hořavu, Čoupka nebo Vránu, ale hlavně mladé kluky. Vidím spoustu fotbalů a hledám talenty. Tahle parketa mi sedí,“ dodal Drulák.

Reklama