Hlavní obsah

Kluby si prý žádají setrvání Károlyiho v čele disciplinárky

Úterní volba nových předsedů disciplinární komise a komise rozhodčích během jednání výkonného výboru ČMFS může být pořádně dramatická. Podle zákulisních zpráv kluboví činovníci žádají setrvání nejen šéfa sudích Luďka Macelu, ale současně si přejí návrat Alexandra Károlyiho do čela fotbalové disciplinárky.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Alexander Károlyi

Článek

ČTK to řekli nezávisle na sobě zástupci dvou klubů, řada dalších to prý už konzultovala s některými členy výkonného výboru a jejich zástupce v něm Dušan Svoboda informaci večer potvrdil. Ligový šéf Miroslav Kříž naopak tvrdí, že o této iniciativě ještě neslyšel.

Sparťanský funkcionář Svoboda, který byl na nedávné valné hromadě do nejvyššího orgánu zvolen ligovými kluby, o žádosti o setrvání Károlyiho dobře ví. "S klubovými činovníky každodenně komunikuji, a tak tuto zprávu mohu potvrdit. Jsem v očekávání, jaké návrhy dostaneme na výkonném výboru k ruce, ale osobně si myslím, že klubům měli být oba dva kandidáti již představeni. Pokud o nich máme jednat, musíme o nich něco vědět," tvrdí Svoboda.

Osobně prý není ortodoxním stoupencem dosavadního šéfa disciplinárky, ale jedno mu prý nelze vzít. "Ne každý klub se všemi jeho kroky souhlasí, ale současně řada z nich tvrdí, že jeho postoje jsou jasné a čitelné. A protože rozhoduje v naprosté většině o dvou nejvyšších soutěžích, měly by kluby být vyslyšeny," míní člen výkonného výboru.

Károlyi možná nakonec kandidovat bude

Podle jiných zdrojů už byl Károlyi některými funkcionáři dokonce osloven. "Pokud prý o to budou mít kluby zájem, možná by si byl ochoten svůj úmysl nekandidovat ještě mohl rozmyslet," řekl ČTK šéf jednoho z prvoligových klubů, který si nepřál být jmenován. Károlyiho se nepodařilo během večera ČTK kontaktovat.

Na svazu se mnoho o nově vzniklém návrhu zatím příliš neví. "Moje poslední informace byla, že pan Károlyi už kandidovat nechce. Tato zpráva je pro mě zcela nová, nic o ní nevím," uvedl místopředseda ČMFS za ligu Miroslav Kříž, jenž v pondělí nebyl v republice. Na úterní jednání svazového vedení se vrací z rodinné dovolené na Mallorce a s nejnovějšími námitkami klubů bude seznámen až v úterý ráno.

Károlyi se rozhodl před týdnem po více než dvacetiletém působení v čele disciplinární komise již znovu nekandidovat. Jeho rozhodnutí prý však nebylo motivováno novým svazovým vedením, ale spíše "opotřebováním" a spoustou dalších pracovních úkolů v jeho advokátní praxi i v roli zástupce ČMFS v Českém olympijském výboru.

Reklama