Hlavní obsah

Advokátka Malého podá stížnost proti obvinění svého klienta

PRAHA

Advokátka bývalého náměstka ministra školství Ladislava Malého Marie Benešová podá v pátek stížnost proti obvinění svého klienta z krácení daní, kterého se údajně dopustil v roce 2004 v a. s. Fotbal Trading. Podle policie prý společnost nevložila do účetnictví částku 31 milionů korun od Čedoku za prodané vstupenky na mistrovství Evropy. Malý byl tehdy ředitelem společnosti.

Článek

"Postup policie je nezákonný a uspěchaný. Žádáme, aby bylo usnesení anulováno," řekla ČTK Benešová. Proti Malému se podle ní používají argumenty, které nemají oporu v legislativě. "Vidím ho (obvinění) jako zoufale nepodložené," uvedla Benešová s tím, že se k případu nechce více vyjadřovat. Dodala ještě, že se chce se svým klientem chovat k policii korektně, protože i ona se chovala korektně při výsleších.

"Já k tomu nemám co dodat. Teď se to musí odpracovat. My chceme dokázat, že máme pravdu. Jediný, co vám můžu říct, že si myslím, že se nám to podaří," řekl ČTK Malý.

Policie případ vyšetřuje už od ledna. V úterý byli Malý, bývalý předseda ČMFS a současný ředitel FC Brno Pavel Mokrý a také bývalý člen výkonného výboru ČMFS Václav Chvála zatčeni a předvedeni k výslechu. Poslední dva jmenovaní obvinění nebyli.

Reklama