Hlavní obsah

Beckham si připsal asistenci, López dal gól z vlastní půlky

David Beckham se ve svém druhém utkání po návratu do kádru fotbalistů Los Angeles Galaxy zapsal do statistik, když přihrál na jediný gól svého celku kapitánovi Landonu Donovanovi. Tým Galaxy díky tomu uhrál remízu 1:1 na hřišti Kansas City a popáté za sebou neprohrál.

Článek

Čtyřiatřicetiletý anglický záložník na sebe upozornil v 33. minutě, kdy vybojoval míč pro Donovana a ten vyrovnal. "Když máte v útoku spoluhráče, jako je Landon, pak víte, že mu to stačí dát a on se o to postará. Je hezké mít svou první asistenci," uvedl po zápase Beckham, kterého nedávno ve své knize kritizoval právě Donovan.

O nejhezčí moment utkání se však postaral známý argentinský útočník Kansasu Claudio López. Bývalý střelec Valencie či Lazia Řím si v 26. minutě všiml, že je gólman Galaxy příliš daleko od branky a z vlastní poloviny ho střelou z 60 metrů přehodil.

"Je to nejlepší gól mé kariéry. Něco podobného se mi ještě nepovedlo," zářil bývalý argentinský reprezentant. Jeho zásah zámořská média okamžitě označila za gól sezóny. "Byl to fantastický gól," uznal Beckham, který se shodou okolností trefil z vlastní poloviny v loňské sezóně právě do sítě Kansasu.

Fotbalová MLS:
Seattle - Chicago 0:0, Columbus - Toronto 3:2, Houston - New England 0:1, Kansas City - Los Angeles 1:1, Colorado - New York 4:0, San Jose - DC United 2:2.

Reklama