Hlavní obsah

Záložník Skácel je stále volný, vyjednává prý s Mnichovem 1860

Ani v polovině letního přestupního termínu nemá český fotbalista Rudolf Skácel jasno o své budoucnosti. Čerstvě třicetiletý hráč v pondělí řekl, že do Česka se vracet nechce a vyjednává s několika evropskými kluby. Mezi ně údajně patří Mnichov 1860. I když by Skácel vše rád vyřešil co nejdříve, ekonomická recese mu prý komplikuje situaci.

Článek

"Dost mě to překvapuje, ale krize dolehla i na náš sport," řekl v pondělí Skácel. Podle německých médií má nakročeno do druholigového klubu Mnichov 1860, zatímco nespecifikovanou nabídku z první španělské ligy odmítl.

"Má tendenci jít do Německa. Kdyby Mnichov 1860 vloni postoupil do první ligy, už by bylo všechno podepsané," citoval minulý týden server TZ-online Skácelova agenta. "Zatím není nic podepsaného, variant je víc," uvedl Skácel, jenž naposledy působil v anglickém Southamptonu.

Mnichovský klub se prý se Skácelem zatím nedohodl na platových podmínkách. Na jeho požadavcích údajně ztroskotalo už angažmá v Hertě Berlín, kde v předminulé sezoně strávil na hostování jarní část. Měl výtečnou formu a zdálo se, že v klubu zůstane natrvalo, pak se prý ale obě strany nedohodly na financích. Hráč to odmítá.

"Bylo to jinak. Nejsem takový blázen, abych se vracel do Southamptonu, kde mě nechtěli, ale žádnou smlouvu od Herthy jsem na stole neměl," uvedl Skácel. "Už jsem toho prošel hodně, takže teď dávám důraz na sportovní část věci," dodal bývalý hráč Slavie, Heart of Midlothian, Panathinaikosu Atény a Olympique Marseille.

Trápící se klub udělal čistku v kádru

V Southamptonu prožil podivný rok. Trápící se klub udělal čistku v kádru, snažil se zbavit starších, a tedy dražších hráčů. "Odstavili mě, věděl jsem, že mě chtějí za každou cenu prodat. A takových nás bylo osm," řekl Skácel.

Tým složený z mladíků okamžitě propadl na dno druhé ligy a i když se ostřílení hráči začali do základní sestavy vracet, na záchranu bylo už pozdě. "Neušetřili a ještě sestoupili. Ono to tam vůbec sportovně nefungovalo," dodal Skácel, který klubu přesto popřál alespoň úspěšnou obrodu ve třetí lize.

Pomalu se blíží začátek silných evropských soutěží, ale Skácel zatím trénuje stále sám. "V nejbližších dnech bych se snad měl aspoň připojit k nějakému klubu, ale nebude to česká první liga. Snad se všechno dá do pohybu tím správným směrem. Ale do Česka se mi ještě vracet nechce," prohlásil Skácel.

Reklama

Související témata: