Hlavní obsah

Hašek jednal s Platinim a dostal se do prestižní komise UEFA

První osobní jednání s předsedou UEFA Michelem Platinim v pondělí absolvoval nový šéf Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) Ivan Hašek. V sídle UEFA ve švýcarském Nyonu dosáhl i diplomatického úspěchu, když se stal členem komise soutěží národních družstev, která je ve strukturách Evropské fotbalové unie považována za jednu z nejprestižnějších.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ivan Hašek

Článek

Hašek se dostal do čtrnáctičlenného výboru, který třeba rozhoduje o pořadatelích seniorských mistrovství Evropy, nebo o věcech souvisejících s kvalifikacemi.

"S Michelem Platinim jsme hovořili asi třicet minut o aktuálních fotbalových problémech a také o pozici českého fotbalu v Evropě a v UEFA. Vycítil jsem, že máme dveře v UEFA otevřené," citovaly internetové stránky ČMFS Haška, kterého v Nyonu doprovázel generální sekretář svazu Rudolf Řepka.

Do odborných komisí UEFA se před dvěma týdny dostali další tři čeští zástupci. Řepka získal místo v mediální komisi, nový místopředseda svazu Jindřich Rajchl obsadil jeden z postů v marketingové komisi a Petr Fousek, někdejší tuzemský svazový sekretář, se vrátil jako třetí místopředseda do komise futsalu, jíž před lety sám šéfoval. Češi tak nyní mají na půdě UEFA už čtyřnásobné zastoupení.

Hašek s Řepkou hovořili vedle Platiniho i s dalšími předními funkcionáři UEFA - s technickým ředitelem Andym Roxburghem, ředitelem dotačních programů Pascalem Torresem, ředitelem servisu pro národní asociace Marcem Esselikem nebo s ředitelem právního oddělení Marcelem Benzem. "Mluvili jsme třeba o řešení právních problémů, jako je například ten náš v případě sporů Bohemians. Jsme rádi, že jsme našli pomocnou ruku ve věcech, které naše asociace potřebuje," uvedl Hašek, který nedávno dočasně jako trenér převzal českou reprezentaci.

Jeho pracovní cesta Švýcarskem bude mít v úterý další vrchol v podobě setkání s předsedou FIFA Seppem Blatterem v Curychu.

Reklama

Související témata: