Hlavní obsah

Po hororu brankář zasažený bleskem ukázal vypálené znamení

Už zase trénuje. Krev ale tuhne v žilách při pohledu na kamerový záznam, který ukazuje, co potkalo mladého ruského brankáře Ivana Zaborovského na začátku července během tréninku přípravy mládežnického týmu FC Znamja Truda poblíž Moskvy. Na hřišti ho zasáhl blesk.

Foto: Sport.cz

Mladého brankáře zasáhl na tréninku blesk. Skončil v nemocnici v péči lékařů.

Článek

Při zásahu sice ještě šestnáctiletý fotbalista kopnul do míče, ale pak se svalil a bezvládně ležel tváří k zemi. Záhy přiběhli trenéři, Anton Basov ho převrátil a zjistil, že přední část dresu byla propálená. Ke slovu přišla masáž srdce a umělé dýchání. Gólman přežil i díky rychlému zásahu zdravotníků, jejichž sanitka dorazila za osm minut.

Když se po třech dnech v nemocnici probudil, vůbec nevěděl, co se přihodilo. "Poslední věc, kterou si pamatuju, je, že jsem odešel z domova na trénink, to je všechno," přiznal Zaborovskij.

Foto: Sport.cz

Ivan Zaborovskij ukazuje následky zásahu bleskem.

Na kůži mu po hororu zůstaly jizvy, které mu tam vypálil bleskem roztavený řetízek. "Teď se cítím skvěle, nic mě nebolí," uvedl. Mladík se zapojil do přípravy a klub mu navíc připravil radostnou chvíli v podobě uzavření první profesionální smlouvy se seniorským týmem, který hraje třetí ligu.

Reklama

Související témata: