Hlavní obsah

Baroš si v úvodu turecké ligy připsal asistenci, Zápotočný gól

ISTANBUL

Fotbalisté Galatasaraye Istanbul se v úvodu nového ročníku turecké ligy radovali z výhry 3:2 na stadiónu Gaziantepsporu. Milan Baroš se dnes ve vítězném týmu mezi střelce nezapsal, nejlepší kanonýr minulé sezony si to vynahradil alespoň asistencí na úvodní gól zápasu.

Článek

Českého reprezentanta tentokrát zastínil Arda Turan, kterému právě Baroš v 8. minutě přihrál na gól. Turan poté připravil další dva góly Galatasaraye pro Sarpa a Nondu, který v 69. minutě Baroše vystřídal.

Domácí v závěru sahali po vyrovnání, když v poslední minutě z penalty snížil na rozdíl jediné branky Tabata, ale favorizovaný istanbulský celek si už tři body nenechal vzít.

Mezi střelce se zapsal obránce Tomáš Zápotočný, který skóroval hned ve svém první utkání v dresu Bursasporu, kam zamířil na hostování z Besiktase. V 55. minutě vyrovnal, čímž pomohl novým spoluhráčům otočit zápas s Kasimpasou a vyhrát 2:1.

Zápas Denizlispor - Fenerbahce se nedohrál kvůli potížím se světly. Ta zhasla v 59. minutě, a když se je technikům nepodařilo za dvacet minut zprovoznit, rozhodčí zápas předčasně ukončil. O osudu utkání tak bude rozhodovat turecký svaz.

Zápas Denizlispor - Fenerbahce zkomplikoval výpadek proudu. Světla na stadionu zhasla v 59. minutě a znovu hrát se začalo až po čtyřicetiminutové pauze. Hosté nakonec zvítězili 2:0 díky dvěma brankám Daniela Güizy.

Turecká fotbalová liga - 1. kolo:
Gaziantepspor - Galatasaray 2:3, Bursaspor - Kasimpasa 2:1 (první gól domácích Zápotočný), Genclerbirligi - Kayserispor 0:0, Manisaspor - Eskisehirspor 0:0, Denizlispor - Fenerbahce 0:2.

Reklama

Související témata: