Hlavní obsah

Belgický tisk pro prohře v ČR: Náš tým dál šlape naprázdno

BRUSEL

Dost kritický je k výkonu svého národního týmu i k předvedené hře ve středečním přípravném zápase s českou reprezentací čtvrteční belgický tisk. Prohra 1:3 v Teplicích prý ukázala, že belgická reprezentace dál šlape naprázdno.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Fotbalisté Belgie se trápí.

Článek

Dočasný trenér "rudých ďáblů" Franky Vercauteren, kterého by měl zřejmě od počátku roku vystřídat Nizozemec Dick Advocaat, před utkáním podobně jako jeho český protějšek Ivan Hašek sliboval, že nepůjde jen o obyčejný přátelský zápas. Měla to být ostrá zkouška před kvalifikací 5. září ve Španělsku.

"Tomuto vzkazu trenéra bylo relativně dobře nasloucháno na začátku zápasu," uvedl list Le Soir. Pak však Češi své belgické protějšky podle něj jasně předčili. "Tři inkasované branky...dostatečně odkrývají současnou naivitu tohoto týmu. A také jeho křehkost," doplnil deník.

V dost kritických článcích na adresu týmu belgické listy vyzdvihují kromě pár technických kousků některých hráčů pouze začátek utkání. "Dvacet minut a pak už jen prázdno," hlásá titulek deníku La Derniere Heure. "Dvacet minut, pak nic," píše zase La Libre Belgique.

Podle obou těchto deníků Belgičané po předchozích velmi nepřesvědčivých výkonech v kvalifikaci o světový šampionát příští rok v Jihoafrické republice, v níž mají spíše už jen teoretickou šanci postoupit, promarnili šanci zahájit novou reprezentační etapu.

Reklama

Související témata: