Hlavní obsah

Rozezlení diváci lynčovali v Chebu rozhodčího

Fotbal v Chebu prožívá těžká léta... Fanoušci se museli smířit nejen s tím, že jejich kdysi ligový Union se potácí v přeboru Karlovarského kraje, ale teď musí překousnout, že i tam prohrává. Když ve druhém kole krajského přeboru podlehl v nastavení Hezlovu 1:2, vybili si vztek na rozhodčím, kterého chtěli lynčovat.

Článek

Gólem v nastaveném čase prohrál Union Cheb 2001 doma s Hezliověm, což bylo na domácí fanoušky příliš. Při odchodu ze hřiště napadli hlavního rozhodčího Petra Hodače a začali mu dávat, co se do něho vešlo. Surově ho mlátili, uštědřovali mu kopance a brutální rány do hlavy.

„Měl jsem strach o život. Zažil jsem toho už hodně, ale tohle bylo opravdu moc. Přitom pořadatelé nezasáhli a nechali mě útočníkům napospas, takže jsem si kryl před kopanci a ranami hlavu,“ svěřil se rozhodčí Petr Hodač serveru Deník.cz, který informaci u brutálním napadení fotbalového sudího přinesl.

Na stadiónu chebské Lokomotivy, kde se zápas druhého kola krajského přeboru hrál, se chtěli diváci pustit i do hazlovského hráče Beloviče, ale ti rozumnější a klidnější z diváků společně s dalšími hazlovskými fotbalisty útok odrazili. I tak ale mohli hosté odjet z Chebu až poté, co dorazila policie.

„Proti dvojici neukázněných fanoušků, kteří pronikli přes pořadatelskou službu, zvažuje náš klub právní kroky,“ nechal se slyšet manažer chebského Unionu Davida Kuna. Celý případ bude mít samozřejmě dohru před disciplinární komisí karlovarského fotbalového svazu.

Reklama

Související témata: