Hlavní obsah

Kaká dal první gól za Real, Ibrahimovic hrál poprvé za Barcelonu

BARCELONA/DORTMUND

Brazilský fotbalista Kaká vstřelil první branku v dresu Realu Madrid. Bývalý nejlepší hráč světa trefou z penalty přispěl k vysokému vítězství 5:0 v přípravném duelu s Borussií Dortmund, předtím navíc přihrál na dvě branky. Neúspěšnou premiéru v dresu Barcelony má za sebou Zlatan Ibrahimovic, protože rival Realu prohrál v přípravě s Manchesterem City 0:1.

Foto: Ina Fassbenderová, Reuters

Brazilec Kaká oslavuje svůj premiérový gól v dresu Realu Madrid.

Článek

Hostující Real poslal do zápasu všechny letní posily - Cristiana Ronalda, Raúla Albiola, Karima Benzemu, Xabiho Alonsa a Kaká, za které utratil zhruba 250 miliónů eur. Borussii po pětigólovém výprasku zhořkly oslavy stoletého výročí klubu.

Kaká na sebe upozornil už ve druhé minutě, kdy patičkou poslal do úspěšného sóla Estebana Granera. Brazilský záložník se poté podepsal pod třetí gól Realu a po faulu na Arjena Robbena proměnil v 75. minutě penaltu. O zbývající góly madridského celku se postarali Robben, Gonzalo Higuaín a střídající Raúl.

Zatímco Kaká nastoupil od začátku a odehrál 77 minut, Ibrahimovic se proti Manchesteru City dostal do hry až po přestávce. Hosté v té době už vedli 1:0 díky gólu Bulhara Martina Petrova. Švédský reprezentant, který přišel do Španělska z Interu Milán za 46 milionů eur a výměnou za Samuela Eto'oa, nastoupil s krytem na zlomené ruce, kvůli níž nenastoupil v prvním duelu španělského Superpoháru.

Ibrahimovicovi často vycházela spolupráce s hvězdným Lionelem Messim a dvakrát se při střelách vytáhlého Švéda blýskl brankář City Shay Given.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín