Hlavní obsah

Organizátoři MS klubů chtějí ženy v hledišti, otevřou jim sektor

ABÚ ZABÍ

Organizátoři prosincového mistrovství světa fotbalových klubů ve Spojených arabských emirátech chtějí na zápasy nalákat co největší množství fanoušků a usilují především o to, aby podstatně zvýšili počet žen v hledišti. Zavádějí proto sektory určené jen pro ně.

Článek

"Vyvíjíme velkou snahu, abychom místní ženy přitáhli k fotbalu. Už z domácích zápasů máme zkušenost, že dámy o ně mají zájem, hledí ale zároveň na tradici," řekl v rozhovoru pro agenturu Reuters Muhamad al Mahmúd, generální sekretář Sportovní rady v Abú Zabí.

Kvůli konzervativním společenským a náboženským normám je podíl žen na stadionech ve Spojených arabských emirátech velice nízký, oddělené sektory by to mohly změnit. Navíc budou v Abú Zabí k dispozici i rodinné balíčky vstupenek, lístek pro jednotlivce by měl stát 10 dirhamů (necelých 50 korun). Naplněná hlediště na klubovém mistrovství mají především demonstrovat potenciál rozvíjející se oblasti pro pořádání dalších významných sportovních událostí.

Na turnaji se letos v prosinci představí v roli hlavního favorita FC Barcelona, jistým účastníkem jsou i argentinský celek Estudiantes a mexický tým Atlante. V kvalifikaci se představí i domácí Al Ahlí, které dovedl k mistrovskému titulu nynější kouč české reprezentace Ivan Hašek.

Reklama