Hlavní obsah

Rozhodla neproměněná penalta soupeře, shodla se jednadvacítka

JABLONEC NAD NISOU

Soupeřova zahozená penalta rozhodla podle českých fotbalistů do 21 let jejich páteční kvalifikační utkání o postup na mistrovství Evropy proti Severnímu Irsku. Brankář Tomáš Vaclík na začátku druhé půle vychytal Shanea Duffyho a domácí pak dvěma góly v posledních dvaceti minutách vybojovali výhru 2:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Vošahlík (vpravo) z české jednadvacítky napadá Craiga Cathcarta ze Severního Irska.

Článek

"Kdybychom dostali gól, byla by to těžká práce. Myslím, že by se Irové hodně zatáhli a už by jenom nakopávali míče dopředu. Velký dík Vácovi, že to chytil, byl to hodně důležitý moment," řekl po zápase novinářům záložník Adam Hloušek.

Vaclík byl přesvědčený, že penaltu zlikviduje. "Věřil jsem si, že to chytnu. Irové si nevěřili, dokonce si před tím stříhali," podotkl mladý brankář ke kuriózní situaci, která na reprezentační úrovni nemá obdoby.

"Něco takového jsem nezažil. V tu chvíli, když jsem to viděl, tak jsem věřil, že to nedají. Tohle se nedělá. To mi přišlo, jako když hrajeme někde před barákem," řekl s úsměvem kapitán Bořek Dočkal.

Autor druhého gólu si pochvaloval, jak se jeho týmu povedl vstup do kvalifikace. Češi zatím neztratili ani bod a ještě neinkasovali. "Takhle nějak jsme si to představovali, je to super. Je to na nás vidět v kabině, že za tím postupem jdeme a věříme tomu. Zatím jsme, myslím, do kvalifikace výborně vkročili a teď nás v Německu první zápas, kde nemusíme za každou cenu vyhrát," uvedl Dočkal.

Minimálně bod si ale "lvíčata" chtějí ze hřiště favorita odvézt. "Máme skóre 12:0, což je určitě pozitivní. Zatím jsme nedostali ani gól a doufám, že si to udržíme i v Německu, neinkasujeme a dovezeme aspoň bod," řekl Vaclík.

Reklama