Hlavní obsah

ČMFS pověřil řízením marketingové firmy STES Davida Duška

PRAHA

Novým generálním ředitelem marketingové společnosti fotbalového svazu STES se stal David Dušek, kterého v úterý do funkce jmenoval výkonný výbor ČMFS. Dušek nahradil v čele STES Jana Kindu, jenž byl s celým představenstvem odvolán v červnu novým vedením svazu.

Článek

V minulosti pracoval Dušek jako marketingový šéf v cestovní kanceláři Fischer. Později působil v oblasti sportovního marketingu včetně nedávného golfového turnaje v Čeladné. Dnes představil svůj projekt svazovému vedení.

"Věříme, že to je ta správná osoba, aby se ze STESu stala profesionálně řízená organizace. Pan Dušek navrhl strukturu, počítáme například s tím, že pokud by v budoucnu došlo k autonomii ligy, pak by podle mě mohlo dojít i k autonomii marketingové," řekl novinářům svazový místopředseda Jindřich Rajchl k představám o chodu společnosti, která produkuje peníze pro český fotbal.

Výkonný výbor také definitivně schválil listinu rozhodčích pro první a druhou ligu a navrhl sudí pro mezinárodní listinu, kde je nově sedm arbitrů. V nejvyšší kategorii elite není nikdo, v druhé nejvyšší Pavel Královec. V dalších skupinách jsou Jiří Jech, Radek Příhoda, Radek Matějek, Libor Kovařík, Jan Jílek a Tomáš Kocourek.

Damkové funkcionáři děkovali

Na mezinárodní zápasy bude jezdit také deset asistentů a čtyři ženské rozhodčí v čele s Dagmar Damkovou. Té funkcionáři poděkovali za dobré výkony na právě skončeném mistrovství Evropy fotbalistek, kde pískala mimo jiné finále.

Byly jmenovány realizační týmy juniorských výběrů. Na mistrovství světa dvacítek pojede jako hlavní vedoucí Karel Poborský, technickými vedoucími budou Rudolf Baťa a Ivo Sekerka. Složení trenérského týmu se nemění, hlavním koučem bude Jakub Dovalil, který působí i u jednadvacítky.

Dvě věkové kategorie povede také Jaroslav Hřebík, který bude trénovat nejen výběr do osmnácti, ale i do devatenácti let s asistenty Václavem Jílkem a Aloisem Skácelem. Hlavním koučem ženské reprezentace se stal na návrh komise žen někdejší útočník Bohemians Praha Vladimír Hruška.

Výkonný výbor také uložil disciplinární komisi, aby začala uplatňovat nárok 1. FC Slovácko vůči Baníku Ostrava ohledně pětimilionového odstupného za Maria Ličku, kterou má zaplatit klub ze severu Moravy na základě rozhodnutí sportovního soudu v Lausanne. "Sportovní soud musí respektovat všechny organizace v rámci FIFA, tudíž náš svaz je povinen rozhodnutí vůči Ostravě začít vymáhat," řekl místopředseda ČMFS Dalibor Kučera.

Ceny vstupenek na kvalifikační duely s Polskem a Severním Irskem, které se budou hrát 10. a 14. října na Letné respektive v Edenu, byly stanoveny v rozmezí od 300 po 1000 korun. "O Polsko je obrovský zájem již dnes. Lístky bychom vyprodali i dráž, ale máme zájem, aby byly dostupné všem fanouškům," vysvětlil předseda svazu Ivan Hašek pokles cen oproti předchozím utkáním.

Reklama

Související témata: