Hlavní obsah

Exekuce na Kříže byla zastavena, šéf ČMFS mu vyjádřil důvěru

PRAHA

Problém místopředsedy fotbalového svazu Miroslava Kříže s finančním úřadem v Plzni, který na funkcionáře uvalil exekuci, byl vyřešen. Kříž uhradil dluh na daních ve výši přes pět miliónů korun a ve čtvrtek to před novináři doložil čerstvým potvrzením o zastavení exekučního řízení. Předseda ČMFS Ivan Hašek mu zároveň vyjádřil plnou důvěru.

Foto: fcviktoria.cz

Místopředseda ČMFS Miroslav Kříž (vlevo) s předsedou svazu Ivanem Haškem během golfového turnaje osobností v Plzni-Dýšině.

Článek

"Došlo ke špatné komunikaci jednoho bývalého zaměstnance s finančním úřadem. Problém řešil špatně. Proto jsem se do toho vložil osobně a vše je již vyřešeno, zaplaceno a exekuce zastavena," vysvětlil Kříž.

Kauzu považuje za osobní věc, přesto se prý členům výkonného výboru ČMFS omluvil. O odstoupení z funkce ale v žádném případě neuvažoval. "Mohlo dojít k poškození image fotbalu, proto jsem se za to omluvil. A věřím, že takové věci se již nebudou opakovat, je to věc z minulosti," dodal Kříž, který je také předsedou dozorčí rady plzeňské Viktorie.

Haška potěšilo, že kauza, o které ve středu informovala televize Prima, byla rychle uzavřena. "Situace byla řešena promptně a dnešním zastavením exekuce i vyřešena. Ihned poté, co jsem se o záležitosti dozvěděl, jsem místopředsedu Kříže kontaktoval, napsal mu i dopis, v němž jsem jej vyzval, aby problém vyřešil co nejdříve," uvedl Hašek.

Připustil, že v opačném případě by bylo na místě pozastavení funkce. "Stačí mi rozhodnutí o zastavení exekučního řízení, místopředsedovi Křížovi důvěřuji," doplnil Hašek.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články