Hlavní obsah

Mladé fotbalové talenty na milánské návštěvě u Jankulovského

PRAHA

Vítězný tým letošního ročníku Coca-Cola Školského poháru z brněnské ZŠ Novolíšeňská navštívil o víkendu za odměnu zápas italské Série A mezi AC Milán a FC Bologna, ve kterém se představil Marek Jankulovski. Po zápase se český reprezentant s brněnskými hráči setkal osobně a odpověděl na celou řadu jejich otázek.

Foto: Sport.cz

Mladí fotbalisté na San Siru.

Článek

V závěru podvečerní besedy pak převzal kapitán brněnského týmu Martin Trávníček od Marka Jankulovského upomínku na návštěvu v Itálii - podepsaný originál dres s číslem 18. Kromě zápasu navštívili brněnští muzeum značky Alfa Romeo, automotodrom v Monze a vstoupili také přímo do šaten milánského AC a Interu při prohlídce stadionu na San Siru.

„Když mně bylo patnáct let, ceny na turnajích nebyly tak atraktivní,“ připomněl ostravský odchovanec, který na sebe během besedy prozradil mnoho zajímavostí. „Můžeme být rádi za projekty, které dlouhodobě podporují mládežnický fotbal a klukům přeji, aby se jim splnily jejich fotbalové sny,“ dodal na závěr Jankulovski.

Vítězové s Jankulovskýmfoto: Sport.cz

Dotáhne to do Milána?

Právě kapitán týmu Martin Trávníček, který nastupuje v dresu 1. FC Brno a patřil v letošním ročníku turnaje k nejlepším, by jednou mohl hrát na milánském stadionu. „Myslím si, že Martin má všechny předpoklady, aby to dotáhnul daleko. Ale záleží jen na něm, jestli vydrží na správné cestě,“ řekl trenér týmu Miroslav Staněk.

„Projekt v letošním roce opět potvrdil, že pomáhá při objevování nových talentů, úspěšní hráči mají následně velkou motivaci navázat na své výkony z turnaje a prosadit se v dorosteneckých ligových týmech,“ zhodnotila 9. ročník turnaje Kateřina Pospíšilová ze společnosti Coca-Cola.

Coca-Cola Školský pohár je celorepubliková soutěž podporovaná fotbalovým svazem a určená žákům a žákyním druhého stupně základních škol a prvních až čtvrtých ročníků víceletých gymnázií. Mohla se do něj přihlásit všechna školní družstva s výjimkou škol se sportovními třídami zaměřenými na fotbal. Jednotlivé týmy z celkového počtu 1155 prošly tříkolovým systémem turnaje a 16 nejlepších postoupilo do národního finále.

Reklama

  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články