Hlavní obsah

Argentinci už nechtějí Maradonu u fotbalové reprezentace

Podle většiny Argentinců by měl legendární Diego Maradona odejít z funkce trenéra fotbalové reprezentace. Pro konec jeho angažmá se vyslovilo 67 procent účastníků ankety, v níž hlasovalo 442 respondentů. Pouze 22 procent z nich Maradonovi nadále věří.

Článek

Národní tým pod vedením mistra světa z roku 1986 prohrál čtyři z letošních šesti kvalifikačních zápasů a hrozí mu, že poprvé od roku 1970 na světový šampionát nepostoupí. Maradonovi vedle nedávných porážek s Brazílií a Paraguayí uškodilo v očích veřejnosti i to, že před kritikou utekl na téměř dva týdny do italských lázní.

Maradona vede reprezentaci od loňského listopadu. Argentinští fotbalisté figurují v jihoamerické kvalifikaci na pátém místě o bod za Ekvádorem, který okupuje poslední přímou postupovou pozici. Své vyhlídky na účast v JAR v příštím roce se pokusí vylepšit v říjnových zápasech s Peru a Uruguayí.

Maradona v pátek jmenoval na tato utkání výrazně obměněný tým, v němž se vůbec poprvé objeví mladý útočník Gonzalo Higuaín z Realu Madrid. V nominaci naopak chybí sedm hráčů, kteří nastoupili v minulých neúspěšných zápasech. Pozvánku nedostali Fernando Gago, Javier Zanetti, Jesus Datolo, Maxi Rodríguez, Lisandro López, Pablo Carrizo a Nicolas Burdisso.

Reklama

Související témata: