Hlavní obsah

Ronaldo dal první gól po dvouměsíční pauze kvůli zlomené ruce

SAO PAULO

Slavný brazilský útočník Ronaldo se dočkal prvního gólu po dvouměsíční pauze zaviněné zlomeninou ruky. Bývalý nejlepší fotbalista světa využil chyby soupeřovy obrany a pomohl Corinthians k bodu za remízu 1:1 na hřišti úřadujícího brazilského šampióna Sao Paula.

Článek

Ronaldo otevřel skóre ve 20. minutě. Obránce Sao Paula Andre Dias si nevšiml, že gólman Bosco není na svém místě a jeho malá domů našla útočníka Corinthians před prázdnou brankou. Spoluhráčovu chybu napravil ve druhé půli střídající Washington, který odvrátil porážku domácích.

Ronaldo se trefil ve svém druhém utkání po návratu na trávník a dal si opožděný dárek k 33. narozeninám, které oslavil minulé úterý. Dvojnásobný mistr světa a nejlepší střelec historie MS nehrál od 26. července, kdy si zlomil třetí a čtvrtou záprstní kůstku na levé ruce. Tu mu lékaři při operaci spravili několika šrouby a destičkami.

Sao Paulo má na kontě 45 bodů a kvůli remíze přišlo vinou horšího skóre o druhé místo, ze kterého jej sesadil Goiás. Corinthians jsou devátí.

Zaváhání obhájců využil tým Palmeiras, který zvýšil náskok v čele na pět bodů. Výhru 2:1 nad Atlétikem Paranaense mu zařídil vítězným gólem obránce Danilo a klubu alespoň symbolicky splatil částku 55 000 dolarů, které musel za jeho start zaplatit.

Danilo je totiž v Palmeiras na hostování právě z Atlétika a podle smlouvy proti němu neměl hrát. Vedení obou klubů se však pár hodin před zápasem dohodlo na podmínkách obráncova startu.

Reklama

Související témata: