Hlavní obsah

Rooney s Ronaldem přilákali na Strahov přes tři sta fotbalových talentů

Milan VlčekSport.cz

Více jak tři sta talentů se v úterý sešlo v tréninkovém centru Sparty na Strahově, aby se mezi sebou fotbalisté poměřili v akci pořádané společností Nike s názvem Most Wanted. Ze všech zúčastněných hráčů, jež byli ve věku 15 až 18 let, vybral kouč české reprezentační osmnáctky Jaroslav Hřebík nejlepší dvaadvacítku fotbalistů, na které v polovině října čeká mimo jiné přátelský zápas proti Spartě.

Článek

Začátkem září se na českých televizních stanicích začaly objevovat televizní spoty společnosti Nike, které spadají pod celoroční kampaň „Buď tím, kdo rozhodne“. V nich vystupují světoví fotbalisté, jakými jsou například Franck Ribéry, či útočník Manchesteru United Wayne Rooney. Právě druhý jmenovaný společně s Cristianem Ronaldem byli ve středu vyobrazeni také na velkých reklamních plochách před vstupem do tréninkového centra na Strahově.

Tam se akce zúčastnilo více než tři sta mladých hráčů. „Celkově se nám do soutěže přihlásilo 625 uchazečů. Limit byl ovšem pět set. Ty jsme vybrali, neboť všichni splňovali podmínky, aby byli registrováni u Českomoravského fotbalového svazu a hráli za mladší nebo starší dorost. Bohužel se nato mnoho z nich vinou zranění omluvilo,“ prozradila Sport.cz PR manažerka Nike Lucie Grošaftová.

Přišel i Pavel Kuka a Jiří Novotný

Mladí fotbalisté zápolili v devíti různých disciplínách, po nichž z celkového počtu zúčastněných vybrala trenérská komise dvaadvacet nejlepších. Talenti bojovali  v disciplínách jako je například rychlost, přesnost, kontrola míče nebo vytrvalost. „Kluky přišli podpořit bývalý reprezentanti Pavel Kuka nebo třeba Jiří Novotný. Ceny těm nejlepším potom předávali trenér Sparty Jozef Chovanec a asistent reprezentačního kouče Ivana Haška Michal Bílek,“ vypočítávala Grošaftová.

„Dvaadvacítka nejlepších bude mít v termínu 13.-14. října tréninky na pražské Spartě, které budou vedeny ve stejném stylu jako jsou vedeny tréninky reprezentace. Vyvrcholením akce bude pro hráče přátelské utkání proti prvoligové Spartě,“ poznamenala Grošaftová.

„Pro mladé hráče jde při této akci o dobré porovnání dovedností,“ řekla Sport.cz slávistická legenda Pavel Kuka. „Určitě to ale není zhodnocení možnosti perspektivy hráče. Do budoucna to z hlediska možností každého z těchto fotbalistů nemá velký vliv. Je to taková fotbalová abeceda, jaká se dřív dělala každoročně,“ dodal na závěr Kuka.

Reklama