Hlavní obsah

O nasazení v baráži kvalifikace MS rozhodne žebříček FIFA

RIO DE JANEIRO

Žebříček FIFA bude rozhodujícím kritériem pro nasazení osmi evropských týmů do baráže o účast na fotbalové mistrovství světa 2010. Barážové dvojutkání se může týkat i české reprezentace, pokud v kvalifikační skupině obsadí druhou příčku. Do konce kvalifikace jí zbývá odehrát říjnové domácí duely s Polskem a Severním Irskem. Ani dvě vítězství českým fotbalistům bez příznivé konstelace dalších výsledků druhé místo nezaručují.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Šťastný střelec Milan Baroš při utkání proti San Marinu - ilustrační fotografie

Článek

"Čtyři nejlépe postavené týmy v žebříčku FIFA budou v jednom losovacím koši, zbylé čtyři reprezentace ve druhém. Zvlášť se bude losovat výhoda domácího prostředí při odvetě," uvedl dnes na zasedání FIFA v Riu de Janeiro prezident federace Sepp Blatter.

Žebříček FIFA zaznamenává všechny mezistátní zápasy za několik let. Češi se v něm ještě loni pohybovali v elitní desítce, nyní jim patří 18. příčka, což by v případné baráži znamenalo pravděpodobně silnějšího soupeře.

Výběru Ivana Haška hrozí, že po zisku druhého místa ve skupině může v rozhodující bitvě o postup narazit například na Francii, Rusko, Řecko či Chorvatsko. Situace ve většině kvalifikačních skupin je však dvě kola před koncem velmi zamotaná a nakonec mohou postoupit i týmy z nižších příček žebříčku FIFA.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín