Hlavní obsah

Fotbalový šlágr v Chile stál život tři fanoušky

Tři lidské životy vyhasly při násilnostech fanoušků chilských velkoklubů z hlavního města Santiaga Colo-Colo a Universidad po víkendovém vzájemném utkání. Po vítězství prvně jmenovaného týmu 1:0 se odehrálo na různých místech Santiaga de Chile množství potyček, při nichž policie zatkla více než dvě stovky výtržníků.

Článek

Tři životy vyhasly při třech různých incidentech. Šestadvacetiletý Daniel Sandoval Henriquez podlehl podle místních médií bodným ranám, které mu v hádce kvůli fotbalovému zápasu zasadil na ulici v Las Condes vlastní o šest let mladší bratranec.

Na jiném místě ubodali dva příznivci Cola-Cola ve věku 15 a 20 let příznivce druhého tábora, kterému bylo 35 let. Třetí tragédie se odehrála v městské části La Cisterna, kde neznámý pachatel bezhlavě střílel do davu fanoušků Universidadu a jednoho mladíka zabil.

Výtržnosti měly za následek i rozsáhlé materiální škody. Zhruba stočlenná skupina násilníků naprosto zdemolovala dva autobusy, příznivci Univerzidadu zase zbourali tři zdi domů s transparenty týmu soupeře. U stadiónu zasahovalo 800 policistů a dva z nich byli při násilnostech fanoušků zraněni.

Reklama

Související témata: