Hlavní obsah

Situace kouče Soukupa u egyptské dvacítky je nejistá

SUEZ

Fotbalový kouč Miroslav Soukup nedokázal s egyptskou reprezentací do 20 let postoupit na domácím šampionátu do čtvrtfinále a nad jeho dalším působením u týmu visí otazník. Smlouva bývalému trenérovi stříbrného českého týmu z minulého MS v Kanadě končí a o jejím možném prodloužení rozhodnou následující dny.

Článek

Egypt prohrál v úterním osmifinále s Kostarikou 0:2 a fanoušci vyjadřovali svoji nespokojenost bučením a házením lahví s vodou na trávník. "Samozřejmě že za výsledky týmu nese odpovědnost trenér. Nyní budu mít pohovor se zástupci svazu," citovala třiačtyřicetiletého trenéra agentura AP.

Domácí tým sice ve skupině prohrál s oslabenou Paraguayí 1:2, poté ale nadchl výhrou 4:2 nad Itálií a byl považován za horkého kandidáta na jednu z medailí. Zvlášť poté, co se její soupeř Kostarika dostal do vyřazovací fáze se štěstím po prohrách 0:5 s Brazílií a 2:3 s Českou republikou. Soukupovi krajané pak shodou okolností ve stejný den vypadli rovněž již v osmifinále na penalty s Maďarskem a medailový zisk nezopakují.

"V tomto utkání (s Kostarikou) jsme se poprvé neprosadili. Přitom jsme s tím dosud neměli problémy, ač jsme hráli na jednoho útočníka," zdůraznil Soukup, jenž za nepříznivého stavu 0:1 nasadil do hry další dva hrotové hráče. "Bránili v šesti sedmi lidech a my se přes ně nemohli dostat. Navíc byli velmi rychlí a ty brejky nás stály zápas," hledal příčiny prohry Soukup.

Vyřazení Egypta v brzké fázi play off silně ovlivní sledovanost zápasů. Dosud na domácí tým chodilo až 70 000 lidí, při duelech ostatních týmů musely z velké části hlediště zaplnit branci místní armády, kteří se převlékli do křiklavých barev.

Reklama