Hlavní obsah

Maďaři jsou už v semifinále MS do 20 let, utkají se s Ghanou

KÁHIRA

Fotbalisté Maďarska vyřadili na mistrovství světa hráčů do 20 let v Egyptě po českém výběru i Itálii a po páteční výhře 3:2 po prodloužení postoupili do semifinále. Jejich příštím soupeřem bude v úterý Ghana, která v úvodním čtvrtfinále porazila jihokorejský výběr rovněž 3:2.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Ransford Osei z Grany (vpravo) se objímá se spoluhráčem Dominicem Adiyiahem (uprostřed) se radují po brance ve čtvrtfinále MS fotbalistů do 20 let.

Článek

Maďaři, kteří v osmifinále předčili české reprezentanty v penaltovém rozstřelu, začali v duelu o postup mezi nejlepší čtyřku bleskově. Už v druhé minutě proměnil kapitán Koman pokutový kop za faul v pokutovém území a maďarská obrana v čele s gólmanem Gulácsim pak dlouho odolávala všem soupeřovým pokusům o vyrovnání.

Po Mazzottově průniku kapitulovala až v 82. minutě, kdy už bylo Italů po vyloučení Gentiliho na hřišti jen deset. Krátce nato navíc dostali červené karty i Bini, který nakopl Komana, a Szekeres za faul loktem.

Další přehršel událostí pak přinesla závěrečná desetiminutovka prodloužení. Nejprve Németh zužitkoval Komanovo vysunutí, ale Bonaventura rychle vyrovnal na 2:2, když svůj slalom zakončil přesnou střelou. Pak byl po druhé žluté kartě vyloučen i Albertazzi a Italové, hrající už jen v osmi, nestačili ubránit další Némethův průnik.

Ghana si v utkání s Koreou zajistila rozhodující dvoubrankový náskok už v úvodní půlhodině. Mladí ghanští reprezentanti tak mohou navázat na stříbrné medaile, které jejich předchůdci vybojovali v letech 1993 a 2001.

O góly vítězného mužstva se postarali legionáři z evropských klubů. Autor dvou branek a s celkově šesti zásahy nejlepší střelec šampionátu Dominic Adiyiah hraje v norském Fredrikstadu, další útočník Ransford Osei nastupuje v nizozemské lize za Twente Enschede.

Čtvrtfinále mistrovství světa ve fotbale hráčů do 20 let v Egyptě:
Korea - Ghana 2:3 (1:2)
Branky: 31. Pak He-song, 82. Kim Tong-sop - 8. a 78. Adiyiah, 28. Osei.
Maďarsko - Itálie 3:2 po prodl. (1:1, 1:0)
Branky: 112. a 117. Németh, 2. Koman z pen. - 82. Mazzotta, 113. Bonaventura. ČK: 90. Szekeres - 71. Gentili, 84. Bini, 115. Albertazzi.

Reklama

Související témata: