Hlavní obsah

Talentovaní fotbalisté si vyzkoušeli, jak se hraje se sparťany

PRAHA

Netradiční odměny se dočkalo 22 mladých talentovaných fotbalistů, kteří si pod vedením trenéra Jaroslava Hřebíka nejlépe vedli v kempu Nike Most Wanted. V tréninkovém utkání se ve středu postavili proti kombinovanému výběru pražské Sparty, v němž nechyběli brankář Jaromír Blažek, záložníci Kamil Vacek s Denisem Kovbou či útočník Václav Kadlec.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Jaroslav Hřebík

Článek

Hřebík tým sestavil na konci září poté, co se tři stovky hráčů z České republiky a Slovenska ve věku 15 až 19 let představily v první části kempu na pražském Strahově, kde soutěžily v devíti různých disciplinách. A ti nejúspěšnější si vybojovali právo vyzvat sparťany.

Hřebíkem koučovaný tým mladíků sparťany dlouho trápil. Po prvním poločase dokonce vedl po trefě Ondřeje Krajáka, který si připsal cenný střelecký úspěch proti někdejšímu dlouholetému reprezentantovi Blažkovi. Sparťané po změně stran zabrali a dvěma góly nakonec výsledek otočili ve svůj prospěch.

"Jsem rád, že jsme nakonec vyhráli. Ale šance byly na obou stranách," řekl Vacek. "Jsou to určitě talentovaní kluci a úplně jednoduché to s nimi rozhodně nebylo," přidal sedmnáctiletý útočník Sparty. Nejlepší pětice hráčů z výběru Most Wanted si vysloužila roční smlouvu s firmou Nike, od níž budou dostávat veškeré vybavení. "Účast na tomto kempu je posune zase o krok dál. Jsem rád, že jsem s nimi mohl pracovat," řekl Hřebík.

Reklama

Související témata: