Hlavní obsah

Čeští futsalisté i v druhém zápase s Nizozemskem remizovali

HERTOGENBOSCH

Čeští futsalisté i ve druhém přípravném utkání v Nizozemsku remizovali 4:4. Reprezentační celek stejně jako v úterý přišel o výhru až v závěru, tentokrát ztratil dokonce dvougólové vedení 4:2.

Článek

Češi dokázali v odvetě na rozdíl od úterního duelu už do poločasu otočit nepříznivé skóre a po dvou brankách Lukáše Rešetára a jedné trefě Pavla Novotného vedli 3:2. Po změně stran zvýšili na 4:2, v posledních čtyřech minutách však dvakrát inkasovali a znovu si připsali remízu 4:4. "Určitě jsme podali lepší výkon než v prvním zápase, byli jsme lepší než soupeř," řekl ČTK kouč Tomáš Neumann.

Dva zápasy v Nizozemsku byly předposledním testem jeho týmu před lednovým mistrovstvím Evropy v Maďarsku. "Jsem spokojený s přístupem kluků, ale bylo vidět, že jim chyběla pohoda. Byli trochu zatažení po letní přípravě. Doufám, že do ledna se to vylepší a doladí," pokračoval Neumann.

V Hertogenboschi testoval především mladé futsalisty. "Chybělo nám několik hráčů a jejich zkušenosti. Myslím, že s nimi bychom obě utkání vyhráli. Vyzkoušeli jsme mladší hráče, v dobrém světle se ukázal Michal Belej, kterého čeká dobrá budoucnost. U Pavla Novotného a brankáře Michala Kudrny byla patrná nervozita, byli svázaní zodpovědností, že najednou mají hrát za reprezentaci," uvedl Neumann.

Zářijový los evropského šampionátu přisoudil jeho svěřencům do základní skupiny domácí Maďarsko s Ázerbájdžánem, a proto si Češi pozvali na 1. a 2. prosince ke dvěma přípravným duelům ruskou reprezentaci. "Rusko nám bude ideálně simulovat herní styl, kterým by se měl prezentovat Ázerbájdžán. V obou týmech nastupuje několik Brazilců," podotkl Neumann.

Přípravné utkání futsalistů v Hertogenboschi:
Nizozemsko - Česká republika 4:4 (2:3)
Branky ČR: Rešetár 2, P. Novotný, Kroulík.
Sestava ČR: Kudrna - Kroulík, Rešetár, Sláma, Belej - J. Novotný, Frič, P. Novotný, Pleyer. Trenér: Neumann.

Reklama

Související témata: