Hlavní obsah

Plovdivské derby v bulharském fotbale poznamenala rozsáhlá rvačka

Závěr utkání bulharské fotbalové ligy mezi městskými rivaly Botevem a Lokomotivem Plovdiv přinesl rozsáhlou rvačku přímo na hřišti. Hned po závěrečném hvizdu zápasu, ve kterém Botev doma vyhrál 1:0, se do sebe pustili hráči i členové realizačního týmu obou mužstev a na hřiště vrhli i fanoušci, kteří kamenem zranili jednoho z policistů.

Článek

Zápas byl vyhecovaný od samého začátku, čemuž pomáhala i bojová atmosféra na stadionu ze strany fanoušků. Po závěrečném hvizdu si pak oba týmy rozhodly vyřídit účty a pustili se do pěstních soubojů. Záložník Lokomotivu Dani Kiki pak ještě přilil olej do ohně, když si od jednoho z fanoušků vzal vlajku svého týmu a pokusil se ji zabodnout do středového kruhu soupeřova hřiště a symbolicky ho tak obsadit.

Situaci musela uklidňovat policie, která zadržela podle agentury Reuters celkem deset osob. Zásah odnesl zraněním jeden z policistů, kterého trefil do hlavy hozený kámen z hlediště.

K incidentu došlo jen pár dní poté, co bulharský svaz potrestal Lokomotiv jedním domácím utkáním na neutrálním hřišti. Důvodem bylo řádění fanoušků při porážce 1:2 minulou sobotu se Slivenem.

Vedení Lokomotivu po incidentu v derby s Botevem vydalo prohlášení, ve kterém "silně odsuzuje nesportovní chování po skončení zápasu". Celá záležitost prý bude ze strany klubu prošetřena a viníci budou potrestáni.

Reklama

Související témata: