Hlavní obsah

Fotbalové aféry často potvrzují, že za vším je třeba hledat ženu

PRAHA

Za vším hledej ženu... Také téměř výlučně mužský sport často potvrzuje známé rčení. Fotbal už zaznamenal plno skandálů, afér a případů, v nichž hrály ženy hlavní roli. Spekulace o vztahu trenéra Slavie k jedné hráčské agentce tedy nejsou až tak výjimečné. Způsobit nominaci do reprezentace, vyhazov z klubu, vzbudit hněv žárlivého mafiána - to všechno už ženy ve fotbale dokázaly.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

Jsou to pikantní spekulace. Fotbalová Slavia prý na podzim strádá i kvůli tomu, že trenér Karel Jarolím má poměr s hráčskou agentkou Hanou Novákovou a při letní přestavbě kádru upřednostňoval její hráče. A tito fotbalisté jsou na podzim velkým zklamáním...

Kouč Slavie je každopádně pod tíhou špatných výsledků. „Pod tlakem je trenér pořád. Nemyslím si, že bych byl v nějaké kritické situaci. I když jsme body v lize nezískali, herní propadák to nebyl. Žádný tlak si nepřipouštím,“ prohlásil trenér den před pohárovým zápasem s Valencií.

Nedoléhá na něj tedy ani obvinění z nadržování hráčské agentce? „Už jsem přece řekl, že ne. Není co komentovat,“ reagoval Jarolím.

Připomeňme si pár fotbalových případů z minulosti, v nichž ženy figurovaly. Co všechno už dokázaly?

Způsobit nominaci do reprezentace

Patrik Berger měl v roce 1992 paradoxní začátek reprezentační kariéry. Jako vyhnanec z jedenadvacítky se ocitl v Máčalově áčku! „Trenér Kopecký mě vyřadil z jedenadvacítky, protože jsem před utkáním s Belgií v Jablonci měl dámskou návštěvu na pokoji. Jenže o té příhodě taktně pomlčel i před reprezentačním koučem Máčalou, takže zakrátko už jsem se ocitl v áčku. To byla fakt bomba, dodnes se té příhodě musím smát. Takovou cestou do reprezentace se může pochlubit málokdo,“ smál se později Berger.

Inkasovat pár ran, a pak počítat milióny

Manželství s Paulem Gascoignem, bouřlivákem anglického fotbalu, udělalo z nevýrazné modelky Sheryl milionářku. Prožila si své. Enfant terrible trávníků se proslavil řadou lumpáren. Vymlátit bar nebo zničit celou palubu letadla, to pro něj nebyl žádný problém. Když však zmlátil i vlastní manželku, došla jí trpělivost. Zažádala o rozvod a populární „Gazza“ se prohnul. Podle dohody totiž Sheryl získala od manžela 700 000 liber v hotovosti, dům v hodnotě 300 000 liber, dvě luxusní auta Jaguar XK8 (45 000 liber) a Range Rover (40 000 liber), rodinné šperky a roční příspěvek 120 000 liber na výchovu syna Regana.

Zastupovat manžela a spustit se s manažerem

Německý internacionál Thomas Hässler přestoupil z Dortmundu do Mnichova 1860 a hned se stal středem pozornosti. Šlo o aféru jeho manželky Angely s manažerem klubu Edgarem Geenenem. Manažer nakonec musel z klubu odejít, vztah mezi ním a paní Angelou, matkou tří dětí, však znamenal rozchod manželů Hässlerových. „Rozvádět se ovšem nebudeme. Angela také zůstane mojí manažerkou a především dobrou přítelkyní,“ šokoval fotbalista dychtivá média. Angela nebyla v německém fotbale jedinou ženou, která vedla obchody svého manžela. Po průkopnici Gaby Schusterové se daly do díla také Martina Effenbergová, Beata Rehhagelová nebo Bianka Illgnerová.

Inspirovat ke stěhování na jiný kontinent

Lothar Matthäus byl idolem německých žen. Byl už dvakrát ženatý, přesto ve věku 38 let zahořel láskou k o šestnáct let mladší Maren, dceři známého lékaře týmu Bayernu Mnichov Müllera-Wohlfahrta. Když se jeho nové vyvolené naskytla možnost studovat herectví v New Yorku, Lothar neváhal a přijal angažmá v MetroStars. Co na tom, že americký fotbal neměl zvuk. „Plaveme ve štěstí, New York je náš vysněný cíl. Konečně budeme bydlet spolu jen sami dva,“ zjihnul Matthäus a dal slavnému Bayernu sbohem.

Vyvolat šarvátku v pražské pizzerii

Vršovická pizzerie byla v srpnu 2007 svědkem sicilské scény. Trenér Sparty Michal Bílek večeřel se svou známou z letenského sekretariátu, vtom se na něj vrhl její žárlivý partner, udeřil ho, přidal pár kopanců a rychle zmizel. „K našemu stolu přistoupil muž a bez varování mě udeřil, povalil na zem a utekl. Toho muže jsem v životě neviděl a nechápu, co ho k tomu vedlo,“ líčil Bílek a dodával, že šlo o běžnou pracovní schůzku. Ten dodatek mu nikdo nevěřil, trenérův rozbitý nos však zdobila náplast pouhý den a na bitku se zapomnělo.

Rozdat si sex přímo na hřišti a způsobit vyhazov

Velmi kuriózně se letos v lednu chorvatský reprezentant Dino Drpič připravil o angažmá v Dinamu Záhřeb.

Nives Celsius, modelka a manželka chorvatského obránce Dina Drpiče, má co nabídnout...foto: Slobodna Dalmacija

Vedení klubu se rozhodlo záložníka zbavit poté, co jeho manželka prozradila, že si spolu užívali ve středovém kruhu na hřišti stadiónu Maksimir. „Dino dokonce zařídil, že nám k tomu správce rozsvítí světla. Bylo to velmi vzrušující a on si tak splnil velký sen,“ uvedla modelka Nives Celsiusová.

Rozhněvat obávaného mafiána

Nahnáno měl až běda. Útočník Manchesteru United Dimitar Berbatov napsal bulharské playmate Nikoletě Lozanovové několik flirtujících sms zpráv. Reakce však přišla od někoho úplně jiného... Na hvězdu Rudých ďáblů si letos v září vyšlápl přítel bulharské krásky Georgi Stoilov. Jak uvedl bulvární britský deník Sun, známý gangster byl pořádně vytočený a Berbatovovi napsal, ať se pro své dobro raději drží dál. O Stoilovovi se tvrdí, že je hlavou bulharského mafiánského gangu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín