Hlavní obsah

VIDEO: S Františkem Veselým se přišli rozloučit Siegl, Vondráčková, ale třeba i Paroubek

PRAHA

Slávista, sparťan, umělec, či politik. S legendárním fotbalistou sešívaného klubu Františkem Veselým se přišli rozloučit lidé ze všech sfér společenského života. Na jeho páteční pohřeb zavítal do strašnického krematoria například herec Josef Dvořák, hudebník Karel Vágner i moderátor Leoš Mareš. Nemohl chybět ani Miroslav Ondříček. „Je to pro všechny velká ztráta,“ poznamenal známý kameraman.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Slavie drží čestnou stráž u rakve zesnulého Františka Veselého.

Článek

Obřadní síň strašnického krematoria byla v pátek od 13:00 přeplněná k prasknutí. Na poslední cestu přišli legendu slávistické kopané Františka Veselého vyprovodit současní i bývalí hráči Slavie. Cestu si tam našly i bývalé ikony z týmu městského rivala pražské Sparty jako je například Horst Siegl či Jiří Novotný.

Přišli i herci Karel Šíp a Josef Dvořák, fotbaloví trenéři Petr Rada, Josef Pešice, Jozef Chovanec nebo Miroslav Beránek. V řadách čestných hostů si našel místo i předseda ČSSD Jiří Paroubek. S legendou českého fotbalu se přišla rozloučit také například zpěvačka Helena Vondráčková

Mezi přítomnými nemohla chybět ani současná ikona pražské Slavie Vladimír Šmicer. Ten během smuteční ceremonie stál společně s Martinem Vaniakem, Stanislavem Vlčkem, Adamem Hlouškem, Petrem Jandou a Milanem Černým na přání rodiny u rakve Františka Veselého.

Fotbalisté Slavie drží čestnou stráž u rakve zesnulého Františka Veselého.foto: Právo/Jan Handrejch

„Nebylo jednoduché stát takto v popředí a všechny lidi mít před sebou. Měl jsem hodně problémů, abych se tam udržel,“ řekl Sport.cz Šmicer. „František bude chybět nejen Slavii, ale celému českému fotbalu. Bylo neuvěřitelné, co všechno fotbalu dával. Nakonec je pravda, že ho fotbal vysvobodil z prožitku stáří. Kdo ví, jak by na tom byl, kdyby už nemohl běhat za balónem po hřišti,“ dodal útočník sešívaných.

František Veselý nečekaně skonal minulý pátek v pětašedesáti letech. Selhalo mu srdce. Ještě dva dny předtím se přitom účastnil zápasu internacionálů v Bílině, kde na svém tradičním pravém křídle proháněl soupeře o desítky let mladší a svým spoluhráčům dokonce přihrál na dvě branky.

Reklama