Hlavní obsah

Fotbalisté Los Angeles postoupili, Beckham přijde o Brazílii

CARSON

Fotbalisté Los Angeles postoupili do finále Západní konference zámořské ligy MLS. Tým Galaxy porazil v druhém utkání Chivas USA 1:0 díky brance Landona Donovanz penalty a nyní ho čeká dvojzápas s Dynamem Houston o účast ve finále play-off.

Foto: ČTK/AP

Landon Donovan mezi spoluhráči z Los Angeles De LaGarzou a Beckhamem

Článek

Postup Galaxy znamená, že záložník David Beckham nestihne přátelské utkání Anglie proti Brazílii, které se uskuteční v sobotu v Dauhá. Slavný záložník byl v nominaci trenéra Fabia Capella, ale nyní se omluvil.

Beckhama utkání s Chivas pořádně bolelo. Po střetu s obránci soupeře je potlučený, po zásahu kolenem do zad dostával v postiženém místě křeče a navíc lehce si podvrkl kotník. "Bolí to, ale budu v pořádku. Před spaním si dám studenou sprchu a víno," řekl fotbalista s úsměvem.

V prvním poločase mohl dát gól, ale jeho střela se jen otřela o břevno. Podíl na vítězné trefě ale měl, neboť založil dlouhým pasem akci, po které následoval faul v pokutovém území. "Proto tu Davida Beckhama máme," řekl Donovan, který penaltu jistě proměnil a dal svůj šestnáctý gól v play off v kariéře, čímž vyrovnal ligový rekord.

"Rozhodla obrana, to jsme věděli, a ta naše byla tentokrát mimořádná. Byla to ale hodně tvrdá práce," řekl Beckham.

O titul ve Východní konferenci se střetnou Chicago Fire a Real Salt Lake. Finále MLS se bude hrát 22. listopadu v Seattlu.

Fotbalová MLS - play-off:
Západní konference - semifinále:
Los Angeles - Chivas 1:0, první zápas 2:2, postoupilo Los Angeles.
Houston - Seattle 1:0 v prodl., první zápas 0:0, postoupil Houston.

Reklama

Související témata: