Hlavní obsah

VIDEO: Dvacetiletá fotbalistka brutálně likviduje své soupeřky

Jak smyslů zbavená se chovala Američanka Elizabeth Lambertová během univerzitního fotbalového utkání. Dvacetiletá hráčka doslova likvidovala své soupeřky brutálními zákroky - jednu stáhla za cop k zemi, druhé dala herdu do zad... "Omlouvám se, nechala jsem se unést emocemi ve vypjaté situaci," prohlásila po zápase.

Foto: Daily Herald, ČTK/AP

Brutální fotbalistka Elizabeth Lambertová (vpravo)

Článek

Na semifinálový zápas univerzitní ligy MWC budou chtít fotbalistky Brighamu Youngs hodně rychle zapomenout. A to i přesto, že v něm porazily tým Nového Mexika. Důvod? Elizabeth Lambertová, dvacetiletá obránkyně Nového Mexika, která v tomto utkání kosila jednu hráčku Brighamu za druhou.

Jednu soupeřku zlikvidovala ostrým skluzem, druhé dala herdu do zad, třetí stáhla za cop k zemi... Její agresivní chování se stupňovalo a nakonec jí bylo spočítáno více než deset brutálních zákroků. Potrestána ale příliš nebyla, dostala jen jednu žlutou kartu.

Tvrdší trest přišel ale později. Tým Lambertovou okamžitě suspendoval a hráčka se nesmí účastnit tréninků ani jiných aktivit. "Liz je dobrá studentka i sportovkyně, ale v tomto případě jasně překročila hranice fair play a zdravého sportovního ducha," přiznala pro agenturu AP i Kith Valeová, trenérka Nového Mexika.

Lambertová se sice po zápase omluvila, k zmírnění trestu jí to ale nepomůže. "Omlouvám se, nechala jsem se unést emocemi ve vypjaté situaci. Hluboce a upřímně toho lituji. Rozhodně to nic nevypovídá o mém charakteru," prohlásila dvacetiletá Američanka.

Reklama