Hlavní obsah

Sparťanky prohrály i na půdě Arsenalu a v Lize mistryň končí

Fotbalistky pražské Sparty prohrály i odvetu osmifinále Ligy mistryň na hřišti Arsenalu LFC a v soutěži končí. Po domácí porážce 0:3 dnes nevstřelily gól ani na půdě soupeře, odkud si po vlastním gólu kapitánky Lucie Heroldové a trefě kanonýrky Arsenalu Kim Littleové odvezly porážku 0:2.

Článek

Trenér Sparty Dušan Žovinec mohl oproti prvnímu zápasu již nasadit uzdravené reprezentantky Lucii Martínkovou i Ivu Mocovou, ale ke zlepšení ofenzivy to nevedlo. Naopak se stejně jako v Praze častěji prosazoval Arsenal.

Šance Yankeyové, Chapmanové a Littleové ještě obrana Sparty ustála, ale po půlhodině již inkasovala. Littleová zahrála rohový kop a Heroldová si smolně vstřelila vlastní gól. I nadále měl Arsenal více ze hry a krátce po změně stran potvrdila vedení Littleová, která v této sezoně ve 12 zápasech nastřílela již 21 branek.

Sparta se na odpověď nezmohla, a tak Arsenal stejně jako v předchozích čtyřech letech postoupil do březnového čtvrtfinále nejprestižnější klubové soutěže žen, kterou v roce 2007 ještě pod názvem Pohár UEFA vyhrál.

Odveta osmifinále fotbalové Ligy mistryň:
Arsenal LFC - Sparta Praha 2:0 (1:0)
Branky: 31. vlastní Heroldová, 58. Littleová. Rozhodčí: Mitsiová (Řec.). ŽK: Davisonová, Littleová - Ringelová, Heroldová, Mocová. První zápas 3:0, postoupil Arsenal.
Arsenal LFC: Byrneová - Faheyová, Grantová, Flahertyová, Yorstonová - Davisonová (58. Beattieová), Chapmanová, Ludlowová, Littleová (77. Coombsová), Yankeyová - Landerová (77. Carterová). Trenér: Gervais.
Sparta: Gazdíková - Vyštejnová, Heroldová, Sedláčková, Mocová - Ringelová (59. Kladrubská), Pivoňková, Ondrušová, Bartoňová (62. Čulová) - Došková, L. Martínková. Trenér: Žovinec.

Reklama

Související témata: