Hlavní obsah

Fotbalisté SAE před duelem s Českem porazili 1:0 Manchester City

Fotbalisté Spojených arabských emirátů si zpestřili přípravu na sobotní zápas s Českou republikou vítězstvím 1:0 nad Manchesterem City. Anglický celek sice nastoupil bez svých hlavních hvězd, přesto se na trávníku objevil například irský reprezentant Stephen Ireland či útočník Benjani Mwaruwari. Výběr SAE se však prezentoval důslednou obranou, která udržela vítězství, které již v 9. minutě vystřelil z pokutového kopu útočník Muhammad Šihhí.

Článek

Svěřenci slovinského trenéra Srečka Katance tak před zápasem s českou reprezentací ukázali především propracovanou defenzivu, která nepouštěla hráče se zkušenostmi z anglické ligy do vyložených šancí. Nejblíže vyrovnání byl Ireland, ale jeho přímý kop výtečně chytil brankář.

Trenér Katanec nasadil do utkání sestavu: Chásif - Zanhání, Kásim (76. Faíz), Džábir, Mubarak - Kamalí (79. Abbás), Chádir (46. Rahmán), Vihajbí (46. Avaná), Chamís - Kás (46. Chalíl), Šihhí (67. Mabchút).

Čtvrteční zápas byl pro šejka Mansúra první možností vidět naživo hrát Manchester City, jehož vlastníkem se před více než rokem stal. Již před zápasem se také poprvé setkal s některými hráči a členy realizačního týmu. Právě na pozvání šejka Mansúra využil Manchester reprezentační přestávku k soustředění v Abú Zabí.

Reklama