Hlavní obsah

Ve finále MS fotbalistů do 17 let si zahrají Švýcaři s Nigerijci

Fotbalisté Nigérie jsou jen krok od obhajoby titulu mistrů světa hráčů do 17 let. Ve čtvrtečním semifinále využili domácí prostředí k výhře 3:1 nad Španělskem a postoupili do finále. V něm se v neděli utkají se Švýcarskem, které postoupilo po snadné výhře 4:0 nad Kolumbií.

Článek

Nigerijci postoupili především zásluhou dvou branek útočníka Saniho Emmanuela, který se prosadil již popáté na turnaji a dotáhl se na čelo tabulky střelců. Posunul tak pořadatelskou zemi do finále a zároveň umožnil Nigérii stát se nejúspěšnější zemí v historii šampionátu. Africký tým má dosud stejně jako Brazílie tři celková prvenství.

Zatímco postup Nigérie se dal čekat, účast Švýcarska ve finále je velkým překvapením. Pro alpskou zemi je to totiž vůbec první start na mistrovství světa této věkové kategorie, přitom dosud ještě neprohráli a v semifinále jasně vyřadili Kolumbii. Napomohlo tomu i brzké vyloučení Ariase, který za hraní rukou ve vápně oslabil Kolumbii již ve 13. minutě.

Finále mezi Nigérií a Švýcarskem se uskuteční v neděli od 19:00. O tři hodiny dříve se odehraje zápas o třetí místo mezi Španělskem a Kolumbií.

Semifinále mistrovství světa ve fotbale hráčů do 17 let:
Kolumbie - Švýcarsko 0:4 (0:2), Španělsko - Nigérie 1:3 (0:1).

Reklama

Související témata: