Hlavní obsah

Odhalení Brazilce Adriana: Mohl jsem skončit stejně jako Enke

PRAHA

Brazilský fotbalový útočník Adriano vyrukoval s šokujícím přiznáním, že mohl skončit stejně jako německý brankář Robert Enke, který se v úterý rozhodl vzít si život. "Stejně jako Enkeho i mne trápily deprese a psychické problémy," uvedla bývalá hvězda Interu Milán.

Článek

Současný forvard brazilského Flamenga Adriano i díky svým osobním zkušenostem nyní nabádá, aby se depresím mezi sportovci věnovalo více pozornosti. „Deprese ve sportu existují a my tento problém nesmíme podceňovat,“ nechal se pro deník La Repubblica slyšet Adriano.

„Je potřeba se touto záležitostí zabývat. Mě deprese ovlivnily také a i mně se mohlo stát něco podobného,“ připomněl tragickou úterní Enkeho sebevraždu. „Bylo to v roce 2004 po smrti mého otce. Prošel jsem si tím a skončil závislý na alkoholu. Pitím jsem se snažil zbavit svých problémů. Navíc jsem trpěl velkou nespavostí. Zapomněl jsem tak na veškeré své povinnosti,“ dodal sedmadvacetiletý hráč.

Adriano hrál v milánském Interu od roku 2001, na Apeninský poloostrov přestoupil z Flamenga. Během svého pobytu v Itálii působil i ve Fiorentině a Parmě. V roce 2008 odešel na hostování do Sao Paula, s Flamengem potom v květnu tohoto roku podepsal jednoroční kontrakt. V brazilském národním týmu odehrál Adriano na padesát zápasů, v nichž skóroval devětadvacetkrát.

Reklama