Hlavní obsah

Beckham si zahraje s Los Angeles o titul

CARSON

Anglický fotbalista David Beckham může rozšířit svou sbírku úspěchů o trofej mistra zámořské ligy MLS. Bývalý záložník Manchesteru United a Realu Madrid postoupil s týmem Los Angeles Galaxy do finále soutěže po vítězství 2:0 nad Dynamem Houstonem, o kterém domácí rozhodli v prodloužení.

Foto: ČTK/AP

Landon Donovan mezi spoluhráči z Los Angeles De LaGarzou a Beckhamem

Článek

Ve 103. minutě se Beckham podílel na prvním gólu finálového zápasu Západní konference. Po jeho volném kopu skóroval Gregg Berhalter.

O šest minut později přidal Landon Donovan po faulu na střídajícího Alana Gordona z penalty druhou branku. Nejlepší americký fotbalista posledních let skóroval v play-off už posedmnácté v kariéře, čímž vytvořil nový rekord vyřazovací části MLS.

Na prodloužení málem nedošlo, když deset minut před koncem normální hrací doby bývalý obránce Mostu a pražské Sparty Andrew Hainault překonal gólmana Los Angeles. Branka kanadského reprezentanta však nebyla uznána kvůli souběžnému faulu jeho spoluhráče.

Zápas byl kvůli výpadkům osvětlení dvakrát přerušen, jednou dokonce na téměř dvacet minut.

Los Angeles si zahraje o titul po čtyřech letech. Jeho soupeřem bude vítěz druhého semifinále mezi Chicagem a Realem Salt Lake City. Finále se uskuteční v neděli 22. listopadu v Seattlu.

Fotbalová MLS - play-off:
Západní konference - finále:
Los Angeles - Houston 2:0 po prodl.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň