Hlavní obsah

Real Salt Lake vyhrál finále MLS nad Beckhamovým Galaxy

Fotbalisté Real Salt Lake se navzdory nepříliš vydařené základní části překvapivě stali poprvé v historii šampióny zámořské MLS. Tým z Utahu porazil v nedělním finále v Seattlu po penaltovém rozstřelu Los Angeles Galaxy s hvězdami Davidem Beckhamem a Landonem Donovanem. Po prodloužení skončil zápas 1:1, penalty vyhrál outsider 5:4.

Foto: Orlin Wagner, ČTK/AP

David Beckham v dresu Los Angeles Galaxy na titul v MLS nedosáhl.

Článek

Podceňovaný Real, který v základní části nasbíral více proher než vítězství, uspěl v rozstřelu už v předchozím finále Východní konference proti Chicagu. Poslední utkání sezony rozhodla před 46 000 diváků sedmá série, v níž se stal hrdinou Robbie Russell ze Salt Lake.

Rozstřel přitom zahájil anglický záložník Beckham, jenž kvůli zranění kotníku absolvoval finále pod injekcemi, na straně Galaxy jistě proměněným pokutovým kopem. Mezi jinými však nečekaně selhal jeho obvykle spolehlivý spoluhráč Donovan, jenž přestřelil branku a znechuceně si strhl kapitánskou pásku.

Obě hvězdy Los Angeles se v normální hrací době podílely na vedoucím gólu, který čtyři minuty před přestávkou vstřelil Mike Magee. Do prodloužení poslal utkání v 64. minutě Robbie Findley.

"Vždycky je těžké přijmout porážku, ať už je to po penaltách nebo v normální době. Ale samozřejmě můžeme být pyšní na to, kam jsme až došli," uvedl čtyřiatřicetiletý Beckham, jehož tým postoupil do finále rok po katastrofální sezoně, v níž byl jedním z nejhorších klubů v lize.

Finále zámořské fotbalové MLS v Seattlu:
Real Salt Lake - Los Angeles Galaxy 1:1, na pen. 5:4 (1:1, 0:1)
Branky: 64. Findley - 41. Magee.

Reklama