Hlavní obsah

Sázkařský skandál: gang nutil lékaře, aby dopovali fotbalisty

FRANKFURT NAD MOHANEM

Mezinárodní gang, jenž stojí za zřejmě největším sázkařským skandálem v Evropě, údajně používal k ovlivňování fotbalistů hodně drsné metody. Podle obhájce jednoho z obviněných například gang nutil týmové lékaře a kuchaře v hotelu, aby hráčům dávali sedativa.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Zástupci policie, prokuratury a UEFA při tiskové konferenci k sázkařskému gangu, který manipuloval zápasy v evropských ligách i pohárech.

Článek

"Podle vyšetřovatelů byli extrémně násilní. Neštítili se zamykat lidi do sklepa a dopovat hráče," citovala agentura AP právníka Burkharda Beneckena.

Podle něj dával sedativa fotbalistům lékař jednoho slovinského týmu, kuchaři luxusního hotelu zase měli dávat drogy hráčům do jídla. "Jestli se to ale opravdu stalo, není jasné," dodal obhájce, který uvádí, že nahlédl do spisů státního zastupitelství v Bochumi, které vyšetřování obřího skandálu rozjelo.

Beneckenův klient Deniz C. je jedním z 15 zatčených v Německu a je obviněn z únosu a podvodu. Je podezřelý z toho, že si ovlivňováním zápasů vydělal téměř milion eur. "Údajně někoho unesl a držel ho tři dny," dodal právník na adresu svého mandanta.

V rámci sázkařské aféry, která ohromila celou fotbalovou Evropu, policisté šetří zhruba  200 zmanipulovaných zápasů v devíti zemích. Manipulaci se zápasy vyšetřuje také sama UEFA, která si posvítí na sedm duelů v předkolech Ligy mistrů a Evropské ligy. Podezírá pětici klubů z Albánie, Lotyšska, Slovinska a Maďarska.

Reklama