Hlavní obsah

Bývalý šéf disciplinárky Károlyi líčí život se slepou bohyní

PRAHA

Jedenatřicet let působil ve fotbalové disciplinární komisi, z toho 21 let stál v jejím čele. Alexander Károlyi má tedy na co vzpomínat a spolu s publicistou Jiřím Vejvodou vydali knihu Károlyi - život se slepou bohyní. Mezi sudičkami při vítání titulu byly i slavná oštěpařka Dana Zátopková či herečka Andrea Čunderlíková.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Zleva: Andrea Čunderlíková, soudkyně Tichá, Alexander Károlyi a Dana Zátopková při křtu knihy Károlyi - život se slepou bohyní

Článek

Letos v létě po dlouhých letech ukončil své působení ve fotbalové disciplinárce. Nový šéf svazu Ivan Hašek otevřeně vyhlásil, že má jiný pohled na fotbal než Alexander Károlyi, a tak zkušeného právníka vystřídal Jiří Golda.

„Naše kniha rozhodně není o nějakém vyrovnávání účtů, jak by to v české společnosti asi leckdo očekával. Spíše jde o takovou noblesní úvahu,“ předeslal Jiří Vejvoda.

Kniha nabízí širší pohled na fotbal a na život vůbec. „V disciplinárce jsem strávil přes půlku svého života a práce mě samozřejmě hodně ovlivnila,“ uvědomuje si šestapadesátiletý Károlyi, který působí ve výkonném výboru Českého olympijského výboru a jeho legislativní komisi. Proto knize, která je již třetí publikací pražského právníka, popřál úspěch také předseda ČOV Milan Jirásek a další sportovci.

Reklama