Hlavní obsah

Brazilec Denilson dovedl Pohang Steelers do semifinále MS klubů

Dva góly slavného Brazilce Denilsona zajistily jihokorejskému týmu Pohang Steelers postup do semifinále fotbalového mistrovství světa klubů v Abú Zabí. Pohang dnes v poločase prohrával s konžským Mazembe 0:1, ale nakonec dokázal skóre otočit a v úterním semifinále si zahraje proti argentinskému celku Estudiantes de La Plata.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Denilson z týmu Pohang Steelers (vpravo) se raduje z branky.

Článek

Denilson strávil ve Spojených arabských emirátech povedených šest let a vydařil se mu i návrat. Populární třiatřicetiletý kanonýr dokázal po změně stran odpovědět na vedoucí gól afrických šampionů, který dal střelou téměř z 30 metrů záložník Mbenza Bedi.

Pohang vyrovnal pět minut po přestávce, kdy se Denilson prosadil přesnou hlavičkou. Rozhodující branka pak padla v 78. minutě, když se brazilský útočník vyhnul ofsajdové pasti a překonal soupeřova gólmana střelou mezi nohy.

Naplnil tak svůj plán skórovat dvakrát, k čemuž měl speciální důvod. "Připravil jsem si dvě různé oslavy vstřelení branky - jednu pro lidi v Korejské republice, druhou pro lidi v Emirátech. Proto musím dát nejméně dva góly," uvedl před zápasem s úsměvem Denilson.

V sobotu je na pořadu druhé čtvrtfinále Auckland - Atlante, jehož vítěz si zahraje proti Barceloně.

Čtvrtfinále fotbalového mistrovství světa klubů v Abú Zabí:
TP Mazembe - Pohang Steelers 1:2 (1:0)
Branky: 28. Bedi - 50. a 78. Denilson. Rozhodčí: O'Leary (N. Zél.). Diváci: 9627.

Reklama

Související témata: