Hlavní obsah

Brabec si poprvé zkusil fotbal bez diváků

PRAHA

I když už je ve fotbale starý mazák, před zcela prázdným stadiónem ještě nehrál. Obránce klubu Ankaragücü Erich Brabec si to v turecké lize vyzkoušel v sobotu na hřišti Fenerbahce. A byl naštvaný. Jeho tým prohrál 2:3 a jemu neuznali regulérní vyrovnávací gól.

Foto: Petr Horník, Právo

Erich Brabec na srazu fotbalové reprezentace

Článek

„Fenerbahce pyká za výtržnosti fanoušků v derby s Galatasaray, na dva zápasy jim zavřeli stadión,“ připomněl dvaatřicetiletý stoper. „Bylo to zvláštní, ale spíš mě mrzí, jak jsme prohráli. Vedli jsme 2:1, hráli jsme výborně. Soupeř vyrovnal a my měli ještě další šance. Bohužel jsme je neproměnili a Fenerbahce vstřelilo v 88. minutě další gól po rohu. Dostali jsme strašně laciné branky,“ litoval.

Sám se prosadil po závaru v poslední minutě, jeho parádní hlavičku vyrážel brankář Volkan až za čárou a obránce vykopával míč možná 30 centimetrů za lajnou. „Jenže to rozhodčí nepochopitelně neuznal. Když jsem pak viděl záběr v televizi, byl to regulérní gól. Nedá se nic dělat, to je fotbal,“ povzdychl bývalý kapitán Slavie.

Do nového týmu odešel v průběhu podzimu na hostování z Ankarasporu, který byl vyloučen ze soutěže. Odehrál za něj třetí zápas. Jednou byl na lavičce, jednou nemohl nastoupit kvůli trestu za vyloučení. „První červená v kariéře a nepochopitelná. Druhou žlutou jsem dostal za nic, smál se celý stadión,“ přiznal Brabec.

Ankaragücü nedávno odvolalo trenéra a teď vede tým dočasně kouč brankářů. „Mluvilo se o Hagim, Noru Solliedovi, osloven byl i Nizozemec Adriaans, ale zatím jsme bez trenéra. Myslím, že někdo přijde až po Novém roce. Teď nás čeká ještě jedno kolo, 23. prosince hrajeme pohár a dopoledne na Štědrý den letíme s manželkou do Prahy,“ prozradil.

V Ankaragücü je nyní obrovská konkurence, přišla tam řada hráčů z Ankarasporu. „Je nás 30, na zápas 21,“ podotkl Brabec.

„Ale už se to lepší, kabina se stmelila a není to rozdělené na dva tábory jako ze začátku. Doufám, že od ledna začne nová etapa a budeme předvádět takové výkony, aby to důstojně korespondovalo s oslavami sta let založení klubu, což vychází na příští rok,“ dodal Brabec.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice